Barcelona

Els convenis entre la Trias Fargas i el Palau són breus, inconcrets i es repetien cada any

La Fundació Trias Fargas es posa a partir d'aquest dijous a disposició dels gestors del Palau de la Música Catalana, per contrastar tota la documentació dels set convenis firmats, de 1999 a 2008, entre la fundació de Convergència Democràtica i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música. De fet, el diari "El Periódico" en publica tres. Són breus, gairebé iguals i comprometen la Fundació Trias Fargas a destinar els diners del Palau a un programa d'actes poc concret, segons publica el rotatiu.

Actualitzat
Els convenis entre les Fundacions de l'Orfeó Català i la Trias Fargas, són breus i inconcrets, es reproduïen any rere any i no concretaven el destí dels diners. Els textos, que publica "El Periódico" corresponen als anys 2005, 2006 i 2007, i parlen de 275.000 euros en tres anys. Els textos expliciten que segueixen "la pràctica de col·laboració anual iniciada l'any 1999" i no presenten gaire diferències en el seu contingut.

Aquests documents posen de manifest que la relació, a més de ser estreta era continuada, però no indiquen que el foment de la música i la potenciació de manifestacions d'aquest caire cultural s'acabessin fent. De fet, constata que algunes activitats previstes als convenis no consten després en la memòria d'activitats de la fundació.

Convergència Democràtica s'ha negat fins ara a ensenyar aquests documents als mitjans de comunicació, però sí que està disposada a ensenyar-los a la justícia. Aquest dimecres, el director de la Fundació Trias Fargas, Agustí Colomines, va contestar una carta dels nous gestors del Palau on es mostrava disposat a parlar i contrastar amb ells la documentació sobre els convenis entre les dues institucions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut