Barcelona

CiU defensa la legalitat dels convenis entre la Fundació Trias Fargas i la del Palau de la Música

Des de diferents forces polítiques es continua demanant a Convergència Democràtica de Catalunya que doni explicacions pels diners que la Fundació Trias Fargas va rebre del Palau de la Música i Fèlix Millet. La formació nacionalista ha respost aquest dilluns amb un comunicat en què afirma que tot el que va rebre la Trias Fargas era legal, i que els comptes es van presentar -com correspon legalment- al Departament de Justícia i a l'Agència Tributària.

Actualitzat
Les crítiques a la federació nacionalista les han formulat aquest dilluns el PSC i Iniciativa. El socialista Miquel Iceta ha afirmat que era difícil explicar com una fundació cultural acabava finançant una fundació política, fet que ha qualificat d'escàndol.

Des d'Iniciativa, s'ha insistit que aquestes donacions no són ètiques, i avancen que, si Convergència no fa un pas, emprendran altres accions com podria ser alguna iniciativa parlamentària.

Hi ha un altre actor que posa Convergència i Unió al punt de mira. El diari "El País" publica en l'edició d'aquest dilluns que la Fundació Trias Fargas va rebre aportacions en diner negre del Palau de la Música. El rotatiu assegura que un informe de l'Agència Tributària inclòs al sumari del "cas Millet" va detectar el 2003 un desviament idèntic a la quantitat que la Fundació Trias Fargas va rebre en aquell període: 90.151,82 euros.

La resposta de Convergència i Unió

Davant totes aquestes acusacions la federació nacionalista ha difós un comunicat en què recorda que la relació entre la Fundació Trias Fargas i la Fundació Orfeó Català és del tot legal. Els nacionalistes reiteren així les declaracions que va fer el secretari general adjunt, Felip Puig, el dia 2 d'octubre, en el sentit que tot el que ha cobrat la Trias Fargas és legal.

Igualment, CiU recorda que totes les operacions han estat informades degudament al Departament de Justícia i a l'Agència Tributària tal com manava la normativa vigent en cada moment.

Finalment el comunicat aprofita per criticar la "malintencionada i equívoca redacció de la notícia publicada a 'El País'".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut