Barcelona

Les fundacions del Palau i Trias Fargas contrastaran els controvertits convenis de l'era Millet

Els polèmics convenis firmats entre la Fundació Palau de la Música i la Fundació Trias Fargas de Convergència Democràtica per valor de 630.000 euros seran analitzats amb lupa. Els actuals gestors del Palau han reclamat a la Trias Fargas documentació relacionada amb aquests acords, signats entre el 1999 i el 2008. Des de la fundació que dirigeix Agustí Colomines no només s'han mostrat disposats a facilitar aquesta informació, sinó que volen entrevistar-se amb el nou responsable del Palau, Joan Llinares, per contrastar-la. Pressionat per la polèmica dels últims dies, Colomines ha amenaçat d'estirar de la manta i obrir una crisi que pot convertir Catalunya en Itàlia.

Actualitzat
El director de la Fundació Catalanista i Demòcrata Trias Fargas (CatDem), Agustí Colomines, ha respost a la petició de documentació del Palau de la Música Catalana amb una missiva on assegura que no té "cap inconvenient a preparar la informació requerida, tenint en compte el desgavell administratiu que afecta la seva entitat", segons recull l'agència EFE.

Però a més d'oferir-se a posar a disposició del Palau aquesta documentació, el director de la Trias Fargas exigeix una reunió personal amb el nou responsable de l'ens gestor del Palau, Joan Llinares, per comparar-la amb la informació que la institució musical té en el seu poder.

Convergència va explicar que els recursos obtinguts, fins a 630.000 entre el 1999 i el 2008, s'han destinat a actuacions culturals del món de la música, davant els recels de la resta de partits, que recorden la naturalesa política de l'entitat.

Algunes informacions apunten que el Palau de la Música està disposat a reclamar el retorn de gran part d'aquests recursos perquè Fèlix Millet va firmar els convenis sense encomanar-se a ningú. Convergència no està disposada a tornar-los i assegura que tots els acords són legals.

Amenaça de destapar una crisi

Fart de la "persecució" a la qual està sotmès des que el 2 d'octubre es va destapar l'existència d'aquests convenis, Agustí Colomines ha amenaçat de destapar casos dignes d'investigació. Ho ha dit en declaracions a COM Ràdio, on ha assegurat que podrien fer una "escampada generalitzada de sospita de tot i posar en crisi el sistema". "I això és Itàlia", ha conclòs.

Per posar un exemple ha parlat del CIDOB, el Centre Internacional de Documentació de Barcelona, presidit pel socialista Narcís Serra. Colomines assegura que "sempre li ha fet molt mal d'ulls" veure que la majoria d'activitats estan subvencionades per Caixa Catalunya, també sota el control de Serra. Colomines ha acabat dient que mai ha dit res perquè és legal. La mateixa legalitat que defensen per als controvertits convenis de CatDem amb el Palau.
Anar al contingut