Els anticossos contra la Covid es mantenen o augmenten 7 mesos després del contagi

Un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona també conclou que tenir anticossos contra el refredat comú protegeix contra el coronavirus

RedaccióActualitzat

Una nova investigació confirma que la immunitat després de passar la Covid-19 es manté durant força temps, almenys set mesos. L'Institut de Salut Global de Barcelona, en un estudi en què han participat 580 persones, ha posat en relleu que els anticossos es mantenen estables o poden augmentar.

La recerca, publicada a la revista Nature, ha fet un seguiment des de la primera onada de 578 treballadors sanitaris de l'Hospital Clínic infectats pel nou coronavirus. Han vist que en el 75 per cent dels casos, fins i tot, aquests anticossos s'incrementen al cap de cinc mesos, com explica Gemma Moncunill, coautora de l'estudi.

"En la major part dels participants que es van infectar els augmenta molt els nivells d'anticossos, després els hi disminueixen, però quan ja estableixen aquests nivells estables, més baixos, en molts d'ells, el 75%, van augmentant els nivells."

La incògnita, però, és quins factors fan augmentar aquesta protecció.

Els refredats per altres coronavirus també ens podrien protegir

L'estudi també ha detectat que els anticossos que es generen després d'un refredat comú poden reduir el risc d'infectar-se de Sars-CoV2 o, com a mínim, de patir símptomes greus. Però alerten que les mascaretes, per exemple, han reduït dràsticament els refredats. 

 El fet d'estar amb totes les mesures de control, que ens protegeix d'altres coronavirus de l'encostipat, faria que no tinguéssim anticossos i, per tant, menys protecció. Ara bé, aquesta protecció segurament no és gens comparable a la que proporciona una vacuna.

Tot i la protecció que es genera un cop s'ha passat la malaltia, els investigadors recomanen vacunar-se sis mesos després del contagi.

El projecte continuarà ara estudiant a llarg termini la resposta immunitària després d'haver passat la infecció, i també avaluarà la immunitat que generen les vacunes.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut