Text de la notificació que s'ha enviat als alcaldes
Text de la notificació que s'ha enviat als alcaldes

Els ajuntaments comencen a rebre les notificacions per impedir el referèndum

En la notificació, se'ls adverteix del "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada"

RedaccióActualitzat

La delegació del Govern Espanyol a Catalunya ha començat a advertir els ajuntaments del seu "deure d'impedir o paralitzar" la celebració del referèndum.

Aquest divendres, els primers ajuntaments han començat a rebre les notificacions. Les envia i les signa el delegat del govern espanyol, Enric Millo.

En la notificació, se'ls adverteix del "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada". En particular, se'ls diu que "s'abstinguin d'iniciar, tramitar, informar o dictar, en l'àmbit de les seves respectives competències, cap acord o actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum".

Al final, hi ha la resolució del Tribunal Constitucional amb la llista de les persones i càrrecs a qui s'ha de comunicar personalment.

Aquest és el text de la comunicació, que s'ha enviat en català i castellà:

 

Malgrat les advertències de l'Estat, 600 ajuntaments i 23.000 voluntaris, disposats a col·laborar en l'organització de l'1 d'octubre.

Un dels que ja ha reaccionat a l'advertència és l'alcalde de Mataró. Dijous, el ple municipal va aprovar col·laborar amb l'1 d'Octubre. Però aquest divendres, l'alcale, el socialista David Bote, ha aturat l'operativa electoral després de la resolució del Tribunal Constitucional, que tomba la llei i la convocatòria del referèndum, argumentant que ara mateix és il·legal

El Tribunal Superior de Justícia també enviarà un miler de notificacions al govern, alts càrrecs de la Generalitat, el Parlament, els ajuntaments i responsables dels Mossos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut