Barcelona

600 alcaldes i 23.000 ciutadans, disposats a col·laborar en el referèndum de l'1-O

De les quatre grans capitals, només Girona ja ha assegurat que ho farà

RedaccióActualitzat

Els alcaldes de tot el país tenen sobre la taula la decisió de participar o no en el referèndum de l'1 d'octubre, cedint locals. De moment, el govern assegura que 601 ja han respost que estan disposats a col·laborar i obrir els locals que es fan servir habitualment en cites electorals.

De les quatre grans capitals, només Girona ja ha assegurat que ho farà, perquè Lleida i Tarragona han respost que no, i Ada Colau, a Barcelona, encara ho està estudiant.

 

Altres alcaldes de grans ciutats que han tuitejat el seu suport a l'1-O són els de Badalona i Sant Cugat del Vallès, Amposta, Gandesa o Igualada.

L'alcalde de Tortosa ha fixat el tuit de suport per tenir-lo sempre a dalt de la pàgina.

També l'alcalde de Sabadell dona suport al referèndum. Però l'altra capital del Vallès Occidental, amb el socialista Jordi Ballart, opta pel signe contrari.

Les ciutats on governa el PSC coincideixen a prioritzar la llei espanyola. Són contràries a l'1 d'octubre Núria Marín i Núria Parlon, i també a l'Hospitalet de Llobregat i a Santa Coloma de Gramenet. Les dues alcaldesses ho han piular a Twitter i s'agafen a les providències del TC que han deixat en suspens l'aplicació de la llei del referèndum i el decret de convocatòiria de l'1-O

Hi ha municipis amb govern socialista que sí que donen a suport al referèndum; és el cas de l'Escala, Sant Feliu de Guíxols i Calonge.

A Mataró, la situació és més embolicada: l'alcalde, el socialista David Bote, governa en minoria i el ple de l'Ajuntament va ratificar el suport al referèndum abans que el Constitucional el tombés. Bote, però, ja va avisar que es pararien els preparatius si l'alt tribunal suspenia la llei.

Segons les dades del govern, 23.000 ciutadans s'han inscrit al web del govern com a col·laboradors.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut