El Constitucional avala per unanimitat que s'apliqués el 155 a Catalunya
Tribunal Constitucional

El TC rebutja els primers recursos d'empara de l'1-O: Gabriel, Boya, Forcadell i Simó

El Constitucional considera que encara no s'ha esgotat la via del Suprem, que s'hauria de pronunciar el dimarts 18 de desembre

Actualitzat

El ple del Tribunal Constitucional, que estava reunit des d'aquest dimarts, ha decidit rebutjar per unanimitat els primer recursos d'empara de l'1-O, els de Carme Forcadell, Mireia Boya, Anna Gabriel i Anna Simó.

Totes quatre demanaven que el seu cas sigui jutjat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no al Tribunal Suprem.

La decisió s'ha pres per "falta d'esgotament" de la via judicial, ja que aquesta qüestió encara s'ha de resoldre al Suprem dimarts que ve dia 18, en el prèambul del judici del procés.

Aquell dia, precisament, s'ha de resoldre aquesta qüestió a petició de les defenses dels processats. Tot apunta que es desestimarà, com ja ha fet l'alt tribunal en altres ocasions.

 

Una trentena de recursos per resoldre

El TC té encara sobre la taula diversos recursos dels líders independentistes empresonats, que segurament es començaran a estudiar a partir del gener.

Les últimes setmanes un equip de sis lletrats del Constitucional va classificar la trentena de recursos presentats pels líders independentistes processats segons els temes que tracten i va decidir començar a estudirar els més senzills de resoldre.

Alguns d'aquests recursos estan presentats des de fa un any. Aquest fet és el que ha provocat que els quatre dels presos independentistes hagin decidit fer vaga de fam per denunciar el "bloqueig" del TC per resoldre els seus escrits, un fet que els impedeix recórrer davant del Tribunal Europeu de Drets Humans.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàIndependènciaCarme ForcadellTribunal Suprem
Anar al contingut