Pla mitjà de l'exconsellera Meritxell Serret a la sortida del Tribunal Suprem, l'11 de març de 2021 (horitzontal)
Pla mitjà de l'exconsellera Meritxell Serret a la sortida del Tribunal Suprem, l'11 de març de 2021 (ACN)

El Suprem envia la causa de Meritxell Serret al TSJC, que la jutjarà per desobediència

L'alt tribunal descarta l'acusació per malversació de cabals públics a l'exconsellera d'Agricultura

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha obert judici oral contra l'exconsellera d'Agricultura Meritxell Serret, ara diputada d'Esquerra, per un delicte de desobediència greu, però serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui la jutgi.

L'alt tribunal ha decidit enviar la causa al TSJC perquè és "l'òrgan competent per al seu enjudiciament", ja que no s'ha formulat acusació per malversació de cabals públics contra ella. Així doncs, Serret, a diferència de la resta de membres del govern durant el procés, serà jutjada a Catalunya.

El Suprem té en compte la seva condició de diputada al Parlament i ha pres la decisió "en coherència al criteri de la sala" en relació amb altres acusats pel procés.

L'exconsellera va tornar de Bèlgica després de la sentència del Suprem i de la retirada de les euroordres contra ella. Abans de recollir la seva acta de diputada, ara farà un any, va presentar-se al tribunal, que la va deixar en llibertat amb càrrecs.

Les acusacions --la Fiscalia, Vox i l'Advocacia de l'Estat-- ja van acceptar al febrer la interlocutòria de conclusió de sumari del magistrat instructor, Pablo Llarena, i van desistir de demanar que se la jutgi per malversació. Així, doncs, com diu el Suprem a la interlocutòria, l'obertura de judici és "exclusivament" per desobediència.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàMeritxell Serret
Anar al contingut