Joaquim Forn, al costat d'Elsa Artadi, durant el ple d'investidura de l'Ajuntament de Barcelona (ACN)
Joaquim Forn, al costat d'Elsa Artadi, durant el ple d'investidura de l'Ajuntament de Barcelona (ACN)

El Suprem denega a Quim Forn el permís per assistir al ple de l'Ajuntament de demà

Considera que aquest ple -que ha d'aprovar el cartipàs- no és prou "excepcional" per justificar la sortida de la presó del regidor de Junts per Catalunya

RedaccióActualitzat

Joaquim Forn no serà al ple del cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona de demà. El Tribunal Suprem ha rebutjat el permís perquè el regidor surti de la presó de Lledoners per assistir-hi.

 

 

El tribunal assegura que és "conscient" de les "restriccions" que implica la privació de llibertat, però les considera "proporcionades" respecte a la necessitat de "preservar els fins del procés penal en un moment en què ja ha finalitzat l'acte del judici oral".

Afegeix que el permís sol·licitat no té "el caràcter d'extraordinari" que exigeix la llei per atorgar-lo.

La sala segueix el criteri de la Fiscalia i desestima en una providència la sol·licitud de Forn. Aquest divendres, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que Forn pogués assistir al ple, argumentant la importància de la sessió, ja que posa en marxa de forma efectiva el nou mandat.

 

Joaquim Forn en la foto de grup dels regidors de l'Ajuntament de Barcelona (ACN) 


Forn va poder assistir al ple d'investidura

Joaquim Forn, que presideix el grup municipal de Junts per Catalunya, no està suspès i al juny el Suprem el va autoritzar a emplenar els tràmits per adquirir la condició de regidor i assistir al ple d'investidura.

Aquesta vegada, però, el Suprem no li concedeix el permís, tal com demanava el ministeri fiscal, que va dir en un escrit que "no es pot ni ha de permetre's el retorn de Joaquim Forn a escenaris públics que permetin operar amb els mateixos o similars instruments jurídics que els que en el seu moment van ser utilitzats per combatre l'estat de dret i vulnerar la norma constitucional."

 

 

ARXIVAT A:
Joaquim FornJudici procésEleccions municipals 26M
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut