Forn acusa el govern espanyol d'obscurantisme pels atemptats del 17A
Forn diu també en l'entrevista que ara cal calma per esperar la sentència del judici

Colau demana per carta que Quim Forn pugui assistir al ple de l'Ajuntament del dia 16

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat un escrit a l'advocat de Quim Forn per demanar que el regidor, que compleix presó preventiva, assisteixi al ple de l'Ajuntament previst el 16 de juliol. Colau demana a Francesc Homs, coordinador de les defenses dels presos de JxCat, que remeti la petició a les autoritats judicials que consideri oportunes.

Colau argumenta que es tracta de "l'exercici d'una funció que forma part del nucli essencial de l'estatut jurídic que li correspon com a membre de la corporació municipal". A més, des d'una perspectiva més general, mostra la seva "plena disposició" a fer les gestions que es considerin convenients i adequades perquè Forn pugui exercir com a regidor.

"Com a alcaldessa, tinc l'obligació i la voluntat ferma de realitzar tantes actuacions com calgui per garantir el ple exercici dels drets de tots els membres de la corporació, i de Forn en particular", diu Ada Colau a la carta.

L'escrit recull que el ple extraordinari del 16 de juliol és "de caràcter organitzatiu per dotar d'efectivitat el mandat corporatiu iniciat el 15 de juny" i que la presència de Forn és imprescindible.

El ple de la setmana vinent servirà per posar en marxa organitzativament el mandat, ja que s'hi delimitarà el sistema institucional, orgànic i relacional del nou consistori.

Aquest mateix matí, la Fiscalia s'ha mostrat contrària a permetre l'assistència de Forn a cap ple de l'Ajuntament, una decisió que ara haurà de prendre el Tribunal Suprem.

Aquesta és la carta que ha enviat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau:

Carta d'Ada Colau by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Ada ColauJoaquim Forn
Anar al contingut