Un dels expositors del Saló d'Ocasió fent una atenció a clients
Un dels expositors del Saló d'Ocasió fent una atenció a clients

El Saló Ocasió arriba en un moment de "creixement" del sector i amb el vehicle elèctric "guanyant pes"

Actualitzat

ACN Barcelona - El Saló Ocasió, que se celebra des d'aquest dimecres i fins diumenge a Fira de Barcelona, a Montjuïc, arriba en un moment de "creixement" del sector i amb el vehicle elèctric "guanyant pes". Així ho han afirmat la directora de l'esdeveniment, Marta Serra, i el president de Fecavem, Jaume Roura, en la inauguració de la 41a edició. Serra ha dit que el saló és "el major concessionari del vehicle seminou, amb més de 2.500 unitats de més de 40 marques". La fira inclou enguany un 25% més de vehicles que l'any anterior i ocupa un espai de 14.000 metres quadrats, un 17% més. Roura ha estimat que s'acabarà 2023 amb uns 300.000 vehicles de segona mà venuts a Catalunya.

La directora del Saló Ocasió ha reconegut la importància que encara tenen els cotxes de benzina, però també ha remarcat que els elèctrics estan guanyant terreny. En aquest sentit, s'ha habilitat una zona per fer proves a Fira de Barcelona per "trencar dubtes" entre els usuaris.

Serra ha dit que la voluntat és "vendre tots" els vehicles, però no ha precisat cap xifra aproximada perquè "s'ha d'acabar de veure el nou format", que ha reduït el saló d'una setmana a cinc dies.

El president de Fecavem, Jaume Roura, ha explicat que celebrar el Saló Ocasió durant cinc dies és "més operatiu pels expositors i visitants". Anteriorment es feia durant una setmana i coincidia amb dos caps de setmana. 

Serra, per la seva banda, ha recordat que es venen d'uns anys marcats per la suspensió de l'esdeveniment per la covid-19 i la crisi de microxips i per això "l'oferta és molt millor". 

Roura ha insistit que el sector es troba "en una fase de creixement molt important" i ha subratllat que aquesta fira "facilita que es pugui renovar" el cotxe. 

El president de la patronal de l'automoció ha afirmat que hi ha "un parc antic i cal renovar-lo per sistemes ecològics i per seguretat". En aquesta línia, Roura ha apuntat que "el futur passa per la transformació cap a l'electrificació". 

Recuperació del sector

El president de Fecavem ha previst que el mercat de vehicle d'ocasió tanqui l'any amb unes 300.000 unitats venudes a Catalunya i uns dos milions a l'Estat. Roura ha puntualitzat que el sector està experimentant un augment respecte a l'any passat i espera que "vagi a més" per "recuperar les xifres d'abans de la pandèmia".

Anar al contingut