El rei emèrit viu a Abu Dhabi, però va visitar Espanya aquest abril

El rei emèrit desmenteix que tingui una filla il·legítima que es digui Alejandra

La publicació del llibre "King Corp." torna a posar sobre la taula que Joan Carles I té una filla no reconeguda

Actualitzat

Rebombori altra vegada sobre la vida del rei emèrit, Joan Carles de Borbó. Se li atribueix, ara, una filla il·legítima que es diria Alejandra.

Ho recull el llibre "King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I", del qual aquest dijous la capçalera El Confidencial ha avançat el contingut relatiu a la suposada quarta filla de l'exmonarca amb una aristòcrata.

Fonts de la casa reial han dit que "no en tenen cap coneixement" i el rei emèrit ho ha desmentit. "No és veritat que tingui una filla que es digui Alejandra", ha dit al diari El Mundo, i a la mateixa notícia expliquen que, en el moment de respondre la pregunta, s'havia mostrat sorprès per les acusacions i semblava fastiguejat per haver de desmentir-ho.

Segons el llibre, hauria nascut després dels tres fills reconeguts: Elena, Cristina i Felip. I, malgrat saber que és filla de l'exmonarca, preferiria ignorar-ho i mantenir l'anonimat.


Un rumor persistent

No és la primera vegada que es parla d'una filla il·legítima de Joan Carles de Borbó, però fins aquest dijous no n'havia transcendit el que en seria el nom. Aquest febrer, la periodista Pilar Eyre ho va explicar al programa "Tot es mou" de TV3.


A l'entrevista amb la periodista Helena Garcia Melero, Eyre detalla que en certs sectors de Madrid, tothom sap que el rei té una filla il·legítima i tothom la coneix perquè la família no se n'amaga.

Fa tres anys que Joan Carles de Borbó va marxar a viure a Abu Dhabi per escapar dels escàndols (EFE/Lavandeira jr)

Tema de conversa al Congrés

Aquest dijous els passadissos del Congrés, on s'ha celebrat una sessió plenària, també n'anaven plens. Alguns diputats han aprofitat per fer-ne broma. Ferran Bel, del PDeCAT, i Gabriel Rufián, d'ERC, han ironitzat sobre la quantitat de fills de l'exmonarca fent referència a l'agitada vida amorosa que se li atribueix.

Rufián també ha aprofitat per insistir que, més que la seva descendència, li interessa saber "els diners secrets que té escampats".

Altres diputats han reclamat que el rei sigui jutjat, no pas per la seva vida personal, sinó pels delictes econòmics que se li atribueixen.  

En aquest sentit, ha opinat la diputada de la CUP al Congrés, Mireia Vehí: "El rei emèrit el que hauria de fer és passar per un jutjat i deixar de passejar-se per Espanya." S'hi han sumat diputats d'Unides Podem, Esquerra Unida i Més País.

Altres diputats, com els populars Albert Núñez Feijóo, Cuca Gamarra o el socialista Patxi López, han preferit no valorar la notícia, encara que el també socialista José Zaragoza ha apuntat que era "un desprestigi per a la monarquia".

 

ARXIVAT A:
MonarquiaCasa Reial espanyola Congrés dels DiputatsBorbons
Anar al contingut