Joan Carles I va visitar Espanya a finals de maig
Joan Carles I va visitar Espanya a finals de maig (Europa Press/Álvaro Ballesteros)

Hisenda investiga ara Joan Carles I per rebre caceres com a regal després d'abdicar

Segons publica el diari El Mundo, l'Agència Tributària ha demanat informació sobre les despeses de caceres entre el 2014 i el 2018, quan el rei emèrit ja no tindria la inviolabilitat del càrrec

Hisenda investiga el rei emèrit per rebre caceres com a regal després de l'abdicació. Segons publica el diari El Mundo, Hisenda reclama els documents sobre les despeses de les caceres --i el seu origen-- des del 2014 al 2018, un cop el monarca havia abdicat. Per tant, quan ja no tenia la inviolabilitat del càrrec.

El diari assenyala que l'Agència Tributària ara l'investiga per saber si, pel fet d'acceptar suposadament aquestes caceres com a regal, Joan Carles va incrementar el seu patrimoni no declarat després que va abdicar. 

Aquesta nova investigació està al marge de les regularitzacions milionàries que va dur a terme Joan Carles, fa aproximadament un any i mig, pels vols en jet privat pagats per la fundació Zagatka o per l'ús de targetes bancàries amb fons opacs.

Unes regularitzacions que van permetre que la Fiscalia del Tribunal Suprem arxivés les diligències que tenia obertes. Les podria tornar a obrir arran d'aquesta nova investigació d'Hisenda? Segons respon el mateix diari, no.

Ara bé, Hisenda podria informar novament la justícia si detecta que les despeses de les caceres, que suposarien un increment del patrimoni de l'emèrit que no hauria declarat, van superar els 120.000 euros, que és el mínim que exigeix el Codi Penal per considerar un delicte de frau fiscal.
 

Sense data per tornar a Espanya

Justament, Joan Carles I ha anunciat aquest dimecres que finalment no tornarà a Sanxenxo aquest cap de setmana, on tenia previst assistir a la regata que porta el seu nom. No vindrà per motius, diu, estrictament personals. Ni La Zarzuela ni La Moncloa, que van rebre amb incomoditat la recent visita de Joan Carles, no s'han pronunciat sobre aquesta absència.

Aquesta hauria estat la seva segona visita en menys d'un mes a Espanya des que l'agost del 2020 va marxar a Abu Dhabi. L'emèrit va ser a casa del president del Club Nàutic de Sanxenxo, el seu amic Pedro Campos, entre els dies 19 i 23 de maig, data en què --abans de tornar a Abu Dhabi-- va fer una parada a Madrid per veure a la seva família al palau de La Zarzuela. Va marxar sense donar explicacions sobre els seus comportaments. 

ARXIVAT A:
JudicialBorbons
Anar al contingut