Adriana Lastra i Gabriel Rufián en una trobada a la seu del PSOE (EFE)
Adriana Lastra i Gabriel Rufián en una trobada a la seu del PSOE (EFE)

El PSOE avisa ERC que no veu una taula de diàleg entre governs

El PSC defensa reconèixer Catalunya com a nació i que Espanya sigui un país plurinacional

RedaccióActualitzat

El PSOE manté l'estratègia d'evitar enfrontaments en públic, la setmana en què s'han de tornar a trobar els equips negociadors del partit i d'ERC.

Segons fonts socialistes, el PSOE està disposat a parlar de taula de partits, però no d'una taula entre el govern espanyol i el català.

Al partit socialista no li han agradat les condicions de Pere Aragonès i confien que hi hagi molt d'escenificació, amb unes condicions màximes, coincidint amb la consulta a la militància per part d'ERC. Compten que les peticions es podran rebaixar quan passi la consulta i es podrà intentar trobar un punt d'entesa. En tot cas, esperen a saber els resultats abans de pronunciar-s'hi.

Encara no hi ha una data fixada per a la trobada entre PSOE i ERC, però s'espera que sigui a final de setmana.


Catalunya com a nació

I enmig de les negociacions per formar govern, el PSC defineix Catalunya com a nació i Espanya com un estat plurinacional. Així ho diu el document marc que la direcció proposa aprovar en el congrés que es farà d'aquí tres setmanes. També defensa que el federalisme és la millor solució per integrar les diferents identitats nacionals que conviuen a Espanya.

 

 

Afegeix que han de ser els partits catalans els que acordin les reformes necessàries, pactant-les a tot l'Estat i refrendant-les per part de la ciutadania.

Pocs dies després de la polèmica sobre la immersió lingüística a les escoles catalanes, el portaveu del partit, Salvador Illa, ha dit que el PSC sempre ha defensat que Catalunya és una nació.

"Nosaltres parlem de nació des del segle passat. El PSC té 40 anys d'història i des del principi parlem de Catalunya com a nació."

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, ha qüestionat que sigui adequat en aquest moment debatre entre el terme nació i nacionalitat, que és el que recull la Constitució.

"Fer a partir d'això un debat nacionalista sobre la nació o la nacionalitat, no sé si és el més ocurrent o el més decisiu en el debat."

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha fet una crida a la responsabilitat d'ERC i la resta de partits perquè estiguin "a l'alçada", perquè "no podem tornar a repetir eleccions".

ARXIVAT A:
PSOEERCInvestidura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut