El pic de calor dispara el risc d'incendis a Catalunya
Imatge de Moià, aquest divendres (Foto: Carles Illa)

El pic de calor dispara el risc d'incendis a Catalunya

El risc d'incendi es repetirà aquest dilluns, quan s'espera que bufi tramuntana i mestral

Actualitzat

El pic de calor d'aquest divendres, amb temperatures màximes de fins a 40 ºC per dotzena vegada aquest 2019, ha disparat l'alt risc d'incendis a Catalunya.

Aquesta situació es repetirà aquest dilluns, per la previsió de vent. És per això que Protecció Civil demana "prudència i responsabilitat" davant el perill que es produeixin incendis de fins a 1.000 hectàrees, similars al que hi va haver a la localitat d'Òdena el 2015, perquè "l'escenari és bastant pitjor que en setmanes anteriors".

 

 

Des d'aquest dijous a la nit estan tancats els accessos al massís del Montsant:

 

 

A més, 71 municipis de la Catalunya central, Lleida i les Terres de l'Ebre tenen activat el nivell 3 d'alerta del Pla Alfa. En total, s'han cancel·lat més de 1.100 activitats a tot Catalunya.

 

 

 

Protecció Civil recorda la recomanació de no fer "activitats a l'aire lliure en horari de màxima insolació" per evitar emergències i incendis.

 

 

Dilluns, un altre cop alt risc d'incendi

Aquest risc d'incendi es repetirà aquest dilluns, quan s'espera que bufi tramuntana i mestral. El vent, sumat a la sequera acumulada, podria provocar, alerten, focs com el que va assolar l'Alt Empordà el 2012.

"Hem reforçat la capacitat de reacció amb més dotacions i comandaments per donar una resposta contundent i que cap incendi passi de la seva capacitat d'extinció", ha apuntat el cap de la Divisió d'Operacions dels Bombers de la Generalitat, José Luis López.

Es preveu que, de cara a dilluns, la llista de municipis amb el nivell 3 d'alerta es redueixi a una quarantena, concentrats al Baix Ebre, el Baix Camp, la Ribera d'Ebre i l'Alt Empordà.

Si no hi ha "precipitacions significatives" aquest cap de setmana, l'inspector en cap dels Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha anunciat que es restringiran els accessos als massissos del cap de Creus, la Serra de Montsià, la Serra de Cardó i la de Boix, i també en el perímetre de protecció prioritària de Tivissa, la Serra de Llaberia, Vandellòs i Pradell de la Teixeta.

ARXIVAT A:
IncendisMedi ambient
Anar al contingut