Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Roma

El Parlament planteja un conflicte de competències amb el Tribunal que jutjarà Berlusconi pel "cas Ruby"

La Cambra de Diputats italiana, dominada per una majoria de dreta, ha aprovat una resolució per intentar evitar que el primer ministre Silvio Berlusconi sigui jutjat a partir de demà per un tribunal de Milà per prostitució de menors i abús de poder. El Parlament, per una diferència de només 12 vots, ha acordat plantejar davant el Tribunal Constitucional un conflicte de competències contra el Tribunal de Milà, ja que la majoria governamental considera que el tribunal competent per decidir sobre l'abús de poder és el Tribunal de Ministres.

Actualitzat
L'ajustada votació d'aquest dimarts en el ple és el reflex de l'encara més ajustada votació del 23 de març a la junta de portaveus de la Cambra dels Diputats, on amb 11 vots contra 10 es va aprovar una resolució que instava el Parlament a plantejar el conflicte de competències.

"Avui és una altra jornada de bogeria perquè, mentre a fora el món crema, sumit en guerres i emergències nuclears, el Parlament italià és aquí reunit només per ocupar-se dels assumptes judicials del president del govern", ha dit durant el ple el líder de l'opositor partit Itàlia dels Valors (IDV), Antonio di Pietro. "Qui avui contribueixi a salvar el primer ministre dels seus processos es convertirà, de fet, en un còmplice polític. No correspon al Parlament establir si Ruby Robacors és o no la neboda de Mubarak".

La votació ha tingut lloc en una jornada de manifestacions a Roma en contra de les lleis "ad personam", la suposada finalitat de les quals és defensar els interessos del primer ministre.

El diari milanès "Corriere della Sera" ha publicat, vint-i-quatre hores abans de l'inici del judici, tres enregistraments telefònics del primer ministre realitzats durant la investigació de la Fiscalia de Milà i incloses en el sumari del cas. En aquests enregistraments, Berlusconi diu que el més important és que "hi hagi diverses persones" que declarin que Ruby li havia dit que tenia una edat diferent de la que en realitat tenia i que, de totes maneres, ell i el seu entorn, no han fet "res de dolent".

Segons la fiscalia, Ruby Robacors, nascuda l'1 de novembre del 1992, va tenir relacions sexuals amb el primer ministre en tretze ocasions a la seva residència d'Arcore, a prop de Milà, entre el 14 de febrer i el 2 maig del 2010, quan encara era menor d'edat.
Anar al contingut