El videojoc incorpora un personatge trans, Sirona Ryan

El nou videojoc de Harry Potter, Hogwarts Legacy, esquitxat per acusacions de transfòbia

El canal de Twitch del joc ha fet una retransmissió que ha arribat a 1,28 milions de visualitzacions

Andrea Vargas TorrentóActualitzat

"Jugar a Hogwarts Legacy no et converteix en trànsfob i boicotejar el joc no et converteix automàticament en un aliat. El que ho fa és donar suport a la comunitat trans". És un dels missatges que circulen a les xarxes arran del llançament del nou videojoc de Harry Potter, Hogwarts Legacy, esquitxat per les acusacions de transfòbia de J. K. Rowling, l'artífex de les aventures del jove aprenent de màgia i bruixeria.

Alguns membres de la comunitat trans han demanat boicotejar el videojoc. En un tuit, l'escriptora Ella Dawson ha demanat que els fans de Harry Potter no s'ho prenguin com una cosa personal perquè "el seu dolor no és ni de lluny tan important com la violència a què s'enfronten cada dia les persones trans" i ha assegurat que "és incòmode i trist assabentar-se que el creador d'una història que tant t'agradava és en realitat un monstre odiós".

L'escriptora J. K. Rowling, en una imatge d'arxiu
L'escriptora J. K. Rowling, en una imatge d'arxiu (Reuters)

Les acusacions de "transfòbia" de Rowling, que no ha participat en el desenvolupament del joc, van començar el 2019 quan va donar suport a Maya Forstater, una dona a qui van acomiadar per haver fet tuits en què deia que les persones trans no podien "canviar el seu sexe biològic".

Un altre moment polèmic va ser el juny del 2020, quan l'escriptora va compartir un article que feia referència a "persones que menstruen", en què es queixava que s'esquivés la paraula "dones".

Ara, des dels estudis que han desenvolupat el joc, Avalanche i Warner Bros Games, han volgut ser inclusius i han incorporat un personatge trans, Sirona Ryan:


Tanmateix, però, hi ha qui ha criticat que es digui Sirona Ryan perquè l'inici del nom és "Sir", que en anglès significa "senyor":


Des de Wired, la revista nord-americana dedicada a la tecnologia, han fet una dura crítica del videojoc en un article on denuncien que s'ha desenvolupat amb un equip sense persones LGTBI, tot i ser, afirmen "les millors ments creatives del món".

L'article acaba lloant la solidaritat entre les persones queer:

"En l'enorme buit en el cor de Hogwarts Legacy veig la silenciosa solidaritat de les persones queer quan van rebutjar feines perquè treballar en el videojoc de Harry Potter seria perjudicial per a la comuniatat trans."


Rècord de visualitzacions a Twitch

Es tracta d'un joc de món obert; és a dir, dona la possibilitat a l'usuari de moure's lliurement pel món virtual. Des del canal de Twitch del joc, s'ha fet una retransmissió en directe per saber com és i s'ha arribat als 1,28 milions de visualitzacions:

El mateix vídeo, ja en diferit, ha arribat als 6,7 milions de visualitzacions en dos dies. 

Segons publica la CNN, hauria costat uns 150 milions de dòlars crear el joc, una inversió que els desenvolupadors confien que recuperaran fàcilment.

El preu del videojoc és a partir dels 59.99 euros, depenent de la plataforma amb què es juga (Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One o Xbox Series X) i de l'edició que es compri, l'estàndard o la Deluxe.

S'ha trigat cinc anys a desenvolupar el videojoc i, de fet, se n'ha ajornat el llançament dos cops. 

ARXIVAT A:
Videojocs
Anar al contingut