Cristóbal Montoro
Cristóbal Montoro

El Ministeri d'Hisenda bloqueja tots els comptes de la Generalitat

Només es poden fer efectius els pagaments que ja estaven compromesos prèviament

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dijous, la Generalitat no pot fer ús lliurement dels seus comptes i només es poden fer efectius els pagaments que ja estaven compromesos prèviament, certificant per escrit que no s'està finançant el referèndum. Això també afectaria les targetes de crèdit corporatives dels alts càrrecs i d'altres treballadors d'empreses públiques que en puguin tenir per pagar les seves despeses d'empresa.

El Butlletí Oficial de l'Estat publica aquest dijous l'ordre del Ministeri d'Hisenda declarant la no disponibilitat de crèdit en els serveis que no es consideren essencials i prioritaris, dels quals es fa càrrec directament el ministeri. Són les nòmines dels treballadors públics i els pagaments relacionats amb la sanitat i l'ensenyament, entre altres partides que formen el gruix de la despesa autonòmica. Malgrat tot, algun centre d'Ensenyament ha tingut problemes per poder operar amb els seus comptes, en tenir un NIF de la Generalitat.

Pel que fa a les nòmines, la Generalitat ha decidit finalment enviar la informació perquè Hisenda les pugui pagar. També torna a enviar els certificats setmanals que garanteixen que els pagaments s'ajusten a la legalitat. Aquest cop, però, els signa només la interventora. Malgrat tot, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va assegurar aquest dimecres que la intervenció dels comptes de la Generalitat es mantindrà el temps que consideri necessari, fins i tot, mesos.

Arran de l'ordre ministerial, tots els centres de recerca catalans també tenen bloquejats els comptes.

 

 

-Estem treballant per ampliar aquesta informació-

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut