El magistrat Fernando Valdés en una imatge d'arxiu

El magistrat acusat de violència masclista s'aparta del Constitucional per una baixa mèdica

Fernando Valdés va ser detingut el mes passat i el Suprem porta el seu cas, ja que és aforat

Actualitzat

El magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés Dal-Ré, detingut aquest estiu per un presumpte cas de violència masclista, ha agafat una baixa mèdica, que l'apartarà de les deliberacions del tribunal. Fa dies que està ingressat en un hospital de Madrid.

El president del Constitucional, Juan José González Rivas, n'ha informat al ple i ha dit que no té intenció d'apartar-lo del càrrec fins que el Suprem no confirmi que l'envia a judici.

La Guàrdia Civil el va detenir el mes passat a casa seva, a Majadahonda, després que els crits d'ajuda de la seva dona alertessin els veïns. Va quedar a disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Majadahonda, especialitzat en violència domèstica.


Indicis de delicte

Com a aforat, ara el seu cas el porta el Suprem. La sala segona penal del tribunal és l'única que el pot investigar.

 

El Suprem comparteix la valoració inicial que havia fet la jutge i ha vist indicis d'un eventual delicte de violència masclista. Tot i que tant ell com la dona van treure importància al que va passar, hi hauria les declaracions de dos veïns i la d'un agent que van actuar. Entre les proves que va demanar la Fiscalia també hi ha un informe pericial sobre els efectes en el magistrat de la medicació que pren.

Valdés, de 75 anys, és catedràtic de Dret del Treball i Seguretat Social. Va ser nomenat magistrat del Constitucional el 2012 a instàncies del PSOE i el seu mandat va acabar fa un any.

Dins del Constitucional, havia defensat els drets de la dona i contra tot tipus de violència.

ARXIVAT A:
Tribunal Constitucional Violència masclista
Anar al contingut