El magistrat del Tribunal Constitucional, Fernando Valdés, en una imatge d'arxiu

El Suprem jutjarà el membre del Constitucional acusat de violència masclista

Fernando Valdés el va detenir fa un mes la Guàrdia Civil a casa seva després que els crits demanant ajuda de la seva dona alertessin els veïns

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem jutjarà el magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés, acusat de maltractar la seva dona.

El magistrat, de 75 anys, el van detenir l'11 d'agost al seu domicili, un xalet de Majadahonda, a prop de Madrid, després que dos joves sentissin els crits de la dona demanant ajuda.

Els joves van alertar la Guàrdia Civil, que va detenir el magistrat i el van posar a disposició de la titular del jutjat 7 de Mahadahonda, especialitzat en violència masclista.


La Fiscalia, d'acord amb la jutge

Malgrat que tant ell com la seva dona van treure ferro a l'incident, després d'interrogar els testimonis i els agents que van intervenir, la jutge va trobar indicis de delicte.

La Fiscalia va avalar la decisió de la jutge quan el cas va passar al Suprem, degut a l'aforament de l'acusat, i, aquest dimarts, la sala penal del Suprem ha decidit processar-lo.

Es tornarà a interrogar a tots els implicats i també es farà un informe pericial sobre els efectes en l'acusat de la medicació que pren per la malaltia que pateix.


Proposat pel PSOE

Doctor en dret per la Universitat Complutense de Madrid, Fernando Valdés és un dels quatre membres del TC que nomena el Congrés, i hi va arribar el 2012 a proposta del PSOE.

El 2016 va ser un dels 3 membres que es van mostrar contraris que el TC pogués suspendre càrrecs públics que desobeeixin les seves sentències.

El seu mandat es va acabar fa 8 mesos, i el seu relleu està pendent de renovació. El poden sentenciar a una pena d'entre 6 mesos i un any de presó, pena que pot ser més alta perquè el delicte s'hauria comès al domicili.

 
ARXIVAT A:
Tribunal Constitucional Violència masclista
Anar al contingut