Abu Bakr al-Baghdadi afirma en un vídeo que "la batalla serà llarga" (Reuters)
Abu Bakr al-Baghdadi afirma en un vídeo que "la batalla serà llarga" (Reuters)

El líder d'Estat Islàmic reapareix 5 anys després prometent revenja contra Occident

Abu Bakr al-Baghdadi, l'home més buscat del món, apareix en un vídeo en què demana "intensificar" la lluita global després de la derrota a Síria

RedaccióActualitzat

El líder d'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi, ha reaparegut després de cinc anys en un vídeo penjat a internet. Durant aquest temps va haver-hi molts rumors sobre el seu estat de salut, i fins i tot s'havia especulat amb la seva mort. Afirma que el combat contra occident serà una "llarga batalla" i que cal "intensificar-la".

Al vídeo es veu l'home més buscat del món assegut entre coixins i un rifle al costat, amb una barba de dies i comentant fets recents amb un grup d'homes amb la cara tapada. Al-Baghdadi reconeix la pèrdua de l'últim reducte a Síria el mes de març i promet venjar-se en nom dels seus companys morts.

El cap d'EI explica que els combatents de l'organització "entenen que la batalla contra els enemics és una batalla de desgast". Els aconsella que "ataquin als seus enemics i els desgastin a tots els nivells."

 

El líder d'Estat Islàmic conversant amb els seus homes en el vídeo difós per internet (Reuters)


Es refereix als atemptats de Diumenge de Pasqua a Sri Lanka amb imatges dels atacants que van perpetrar les accions terroristes contra esglésies i hotels a Sri Lanka, amb un balanç de més de 250 morts, uns atacs reivindicats per Estat Islàmic.


Prova de vida

Amb aquesta gravació, el grup jihadista vol demostrar que el seu líder està viu, amb opinions sobre les revoltes a Algèria i el Sudan. En aquest sentit, Al-Baghdadi diu que els pobles d'aquests dos països africans no han entès que "el camí correcte" és la guerra santa o jihad.

És el primer cop que apareix el líder d'Estat Islàmic des de la proclamació del califat de Mossul, a l'Iraq, a mitjans del 2014. Des d'aleshores només s'havien difós alguns missatges de veu. L'últim, l'agost del 2018.

 

Al-Baghdadi, fa cinc anys, parlant en una mesquita de la ciutat iraquiana de Mossul (Reuters)


El seu amagatall és el secret millor guardat, tot i que després de la caiguda d'Estat Islàmic a Síria, es creu que podria ser a l'Iraq.

Els Estats Units està analitzant l'autenticitat del vídeo, segons ha dit un portaveu del Departament d'Estat, que ha assegurat que la derrota de l'anomenat califat territorial d'EI va suposar "un cop estratègic i psicològic aclaparador" per als islamistes radicals.

ARXIVAT A:
Estat IslàmicTerrorismeJihadisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut