Beirut

Estat Islàmic difón un missatge sonor del seu líder per desmentir que morís en un atac a l'Iraq

Abu Bakr al-Baghdadi afirma que els atacs que reben no aturaran la seva expansió fins a arribar a Roma

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha difós un missatge sonor del seu líder, Abu Bakr al-Baghdadi, després dels rumors sobre la seva mort durant un atac a l'Iraq contra una base jihadista, divendres passat. Al-Baghdadi afirma que els atacs que reben no aturaran la seva expansió, que fins ara s'ha concentrat a l'Iraq i a la veïna Síria, fins a arribar a Roma.

El líder jihadista fa una crida directa als seus seguidors a l'Aràbia Saudita perquè combatin els governants del regne petroler, que ha donat suport a la coalició militar liderada pels Estats Units que combat l'Estat Islàmic a Síria.

Tot i que no s'ha pogut confirmar l'autenticitat de la veu, sí que és similar a la de l'anterior missatge d'Al-Baghdadi. En aquest primer enregistrament, que es va fer públic al juliol, quan va proclamar el seu califat durant una pregària en una mesquita de la ciutat iraquiana de Mossul.

Els Estats Units van afirmar dimarts que no podien confirmar si el líder d'Estat Islàmic va resultar ferit o mort en l'atac aeri prop de Fallujah.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut