La presidenta del Parlament, Laura Borràs, en un acte institucional
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, en un acte institucional

El jutge torna a deixar Laura Borràs a un pas de judici per malversació i frau

El magistrat també veu indicis de prevaricació i falsedat documental de quan la presidenta del Parlament va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tancat per segona vegada la instrucció del cas que afecta la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

El jutge dona ara deu dies a la Fiscalia perquè presenti el seu escrit d'acusació.

L'instructor ja havia processat Borràs al març, però la defensa va recórrer contra la decisió al·legant que s'havia vulnerat el seu dret de defensa. El tribunal va estimar el recurs i va reprendre la instrucció i, ara, després d'haver fet nous interrogatoris, la dona per acabada un altre cop.


Indicis de quatre delictes

En el seu escrit, el magistrat del TSJC veu indicis dels delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat documental pel suposat fraccionament de contractes i adjudicació arbitrària a coneguts seus quan va estar al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Segons el jutge, els indicis "evidenciarien" que Borràs "va abusar" de les seves funcions com a directora de la ILC dictant "resolucions injustes" per adjudicar 18 contractes menors, "amb plena consciència" que "entraven en contradicció amb les exigències de la legislació reguladora dels contractes del sector públic", per "afavorir" un amic.

La defensa de Borràs pot recórrer aquest escrit, com ja va fer fa tres mesos.

La presidenta del Parlament sempre ha negat les acusacions i considera que al darrere del cas hi ha motivacions polítiques. Tot plegat va arrencar el desembre del 2019, quan el tribunal va obrir la causa contra Borràs seguint les actuacions del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona.

Al juliol, Laura Borràs, citada pel Tribunal Suprem, es va acollir al dret de no declarar i es va negar a respondre les preguntes del magistrat instructor.

ARXIVAT A:
MalversacióLaura BorràsParlament de Catalunya
Anar al contingut