Borràs es nega a declarar davant del Suprem: "No col·laboraré mai amb la injustícia"

La portaveu de JxCat al Congrés, investigada per frau a l'administració, malversació i falsedat documental, afirma que no declararà fins que hi hagi prova pericial

Redacció/ACNActualitzat

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, s'ha acollit al dret a no declarar davant del Tribunal Suprem i s'ha negat a respondre les preguntes del magistrat instructor de la causa, Eduardo de Porres.

A la sortida de l'alt tribunal aquest dimecres, Borràs ha afirmat que no declararà fins que hi hagi prova pericial practicada. "Quan hi hagi aquesta evidència, declararé gustosament i seré jo qui sol·licitarà poder venir.", ha dit quan ha atès els mitjans.

"Em veig obligada a defensar la meva innocència quan en realitat qui m'està portant davant d'aquest tribunal ni tan sols ha presentat les evidències factuals que permetin demostrar la meva culpabilitat."
           

"Col·laboraré sempre amb la justícia, però no col·laboraré mai amb la injustícia.", ha afirmat. Borràs ha estat dins del Suprem menys d'un quart d'hora.

El Tribunal Suprem investiga Borràs per frau a l'administració, malversació i falsedat documental pel presumpte fraccionament de contractes en la seva etapa en la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El Congrés va aprovar el suplicatori que va demanar el Tribunal Suprem per continuar amb la investigació. Els vots del PSOE, el PP, Vox, Podem i Cs van deixar en mans de la sala penal del Suprem el futur de Borràs.

Com a diputada, Laura Borràs és aforada i és l'alt tribunal el competent per encausar-la després que el Congrés li hagi retirat la immunitat.

El 17 de desembre el tribunal va obrir la causa contra Borràs seguint les actuacions del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, al qual la defensa de la portaveu de JxCat acusa d'iniciar una investigació judicial "prospectiva" amb motivacions polítiques.

En el suplicatori, el magistrat apuntava que, entre els anys 2013 i 2017, la ILC va adjudicar 18 contractes menors per un import total de 259.863 euros de manera directa o indirecta a Isaías Herrero Florensa, amb qui Borràs mantenia una relació d'amistat.

ARXIVAT A:
Laura BorràsTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut