Borràs, a un pas de judici: el TSJC veu indicis de quatre delictes

La Fiscalia té ara deu dies per demanar l'obertura de judici o l'arxivament de la causa

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat a un pas de judici la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la presumpta adjudicació irregular de contractes a un amic quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

En la seva resolució, el magistrat del TSJC Josep Seguí considera que hi ha prou indicis per enviar Borràs a judici per quatre delictes: prevaricació, frau administratiu, malversació de cabals i falsedat en document mercantil.

Ara, dona deu dies al fiscal perquè sol·liciti l'obertura de judici oral o l'arxivament de la causa. Borràs queda així més a prop d'un possible judici.

Segons el magistrat, Borràs "va abusar de les funcions que tenia reconegudes" com a directora de l'ILC, dictant "resolucions injustes en aprovar les adjudicacions de 18 contractes menors", per "únicament afavorir els interessos d'Isaías H. en detriment dels interessos generals que havia de defensar".

El desembre del 2019, el tribunal va obrir la causa contra Borràs seguint les actuacions del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona. S'acusa la presidenta del Parlament d'haver d'adjudicat, entre els anys 2013 i 2017, 18 contractes menors per un import total de 259.863 euros de manera directa o indirecta a Isaías Herrero Florensa, amb qui Borràs mantenia una relació d'amistat. Tot plegat, quan era presidenta de la ILC.

Al juliol, Laura Borràs, citada pel Suprem, es va acollir al dret de no declarar i es va negar a respondre les preguntes del magistrat instructor.

Borràs sempre ha negat les acusacions i ha considerat que es va iniciar una investigació judicial "prospectiva" contra ella amb motivacions polítiques.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióLaura BorràsTSJCParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut