La jutge imputa Núria Marín pel cas de desviament de subvencions a l'Hospitalet

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet haurà de declarar el 9 d'abril, el mateix dia en què està citat el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras

Actualitzat

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, haurà de declarar davant de la justícia per delictes de malversació, prevaricació i tràfic d'influències.

La jutge que investiga la suposada trama de desviament de subvencions al Consell Esportiu de l'Hospitalet ha citat com a investigada l'alcaldessa de la segona ciutat de Catalunya i presidenta de la Diputació de Barcelona el 9 d'abril.

En el marc de la investigació, a finals de desembre es va fer un bolcatge de la informació del mòbil de Marín perquè la jutge sospita que l'alcaldessa de l'Hospitalet hauria "afavorit" o "facilitat" la concessió de subvencions a l'entitat i hauria mantingut "una conducta omissiva i passiva" quan un regidor del govern municipal va informar-la de les seves sospites.

Per al mateix dia també ha citat el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras. Sobre Figueras, detingut el 25 de novembre, la UDEF investiga si no va fer cas d'una suposada doble realitat comptable del Consell Esportiu de l'Hospitalet i si va concedir subvencions sense el control administratiu exigit per llei.

Finalment, també està citat el segon tinent d'alcalde de l'Hospitalet, Cristian Alcázar. En els últims mesos, s'han detingut 13 persones per la seva relació amb aquesta causa.

 

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, al Parlament
El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, al Parlament (ACN / Miquel Codolar)

 

El 10 de desembre passat, Marín va ser interrogada durant més de tres hores per la Unitat de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional arran d'aquestes suposades irregularitats. Després de declarar, Marín va assegurar que no pensava dimitir perquè considerava que no hi havia motius per fer-ho i va anunciar que demanaria a la justícia que la cités "el més aviat possible".

El 7 de gener, Esquerra va presentar una moció contra la corrupció al ple de la Diputació de Barcelona amb acusacions de "manca de transparència" contra la presidenta de la institució. La proposta va ser rebutjada amb els vots de PSC i JxCat, els dos partits que governen l'òrgan provincial.

 

Investigació iniciada per la denúncia d'un regidor

La causa investiga si el Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat, una entitat privada dedicada a la promoció de l'esport escolar, va destinar a finalitats particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona i va utilitzar documentació falsa per justificar les subvencions concedides. L'exregidor d'Esports Cristóbal Plaza va dimitir del càrrec per aquest cas.

La investigació va començar arran d'una denúncia interposada per Jaume Graells, regidor del PSC a l'Ajuntament de l'Hospitalet que va dimitir però que no ha deixat ni l'acta de regidor ni el grup municipal. La denúncia de Graells va desembocar en la detenció de dos regidors socialistes: Cristian Alcázar, que es manté com a segon tinent d'alcaldia, i Cristóbal Plaza.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióPSCMalversació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut