Núria Marín durant una roda de premsa el mes de juliol
Núria Marín durant una roda de premsa (ACN/Àlex Recolons)

Núria Marín respon a les acusacions de corrupció assegurant que no dimitirà

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, del PSC, és investigada per les irregularitats detectades al Consell Esportiu de la ciutat

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, del PSC, ha declarat en qualitat d'investigada arran de les suposades irregularitats en el finançament del Consell Esportiu de la seva ciutat.

L'ha citada la Unitat de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional a la comissaria de la Policia Nacional de la Verneda i la declaració ha durat més de tres hores.

La Policia Nacional li atribueix els delictes de prevaricació i omissió del deure de perseguir un delicte. Més endavant serà citada per la jutgessa que porta el cas.

A la tarda, hores després de declarar, Marín ha assegurat que no dimitirà perquè creu que "no hi ha motius" per fer-ho. Davant els mitjans de comunicació, Marín ha remarcat que no s'ha acollit al dret de no declarar i ha respost a totes les preguntes que li han fet durant les tres hores d'interrogatori.

L'alcaldessa de l'Hospitalet ha avançat que aquest divendres mateix sol·licitarà davant del jutge que porta el cas que la citi "com més aviat millor" per explicar-li tot el que consideri oportú.

 

Marín, durant la compareixença que ha fet aquest dijous a la tarda
Marín, durant la compareixença que ha fet aquest dijous a la tarda (ACN / Àlex Recolons)

 

Subvencions sota sospita

En el cas, que porta el jutjat 2 de l'Hospitalet, s'investiguen les subvencions atorgades al Consell Esportiu de l'Hospitalet, una entitat privada que es dedica a la promoció de l'esport escolar i altres esdeveniments esportius, per part de l'ajuntament que presideix Marín, i també els fons rebuts del Consell Català de l'Esport.

S'investiga una possible comptabilitat paral·lela els últims 5 anys. En la documentació inclosa en el rendiment de comptes de l'any 2018 la policia sospita que s'haurien desviat mig milió d'euros, destinats a despeses personals i pagaments en negre.

El cas va esclatar el juliol passat, amb les detencions del segon tinent d'alcalde i el regidor d'Esports de l'Ajuntament arran de la denúncia d'un altre regidor també del PSC. Tots tres van acabar dimitint.

Ara ja hi ha més d'una desena de persones investigades.

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, va estar detingut durant unes hores, el 26 de novembre passat, per interrogar-lo sobre el mateix cas.

ARXIVAT A:
CorrupcióPSC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut