Figueras, el desembre de l'any passat, en una compareixença al Parlament per informar sobre subvencions (ACN/Miquel Codolar)

Investiguen el secretari de l'Esport per suposades subvencions irregulars a l'Hospitalet

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, haurà de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre el cas, pel qual també investiguen dos regidors del PSC

RedaccióActualitzat

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, ha estat detingut durant unes hores, aquest dimarts, per interrogar-lo sobre suposades irregularitats en les subvencions al Consell Esportiu de l'Hospitalet, una entitat privada que es dedica a la promoció de l'esport escolar i altres esdeveniments esportius.

La policia investiga la diferència de mig milió d'euros entre els balanços aportats a la Generalitat i els aportats als associats.

Figueras havia estat citat prèviament per la Policia Nacional a la comissaria de la Rambla Guipúscoa de Barcelona, i hi va anar de manera voluntària.

Va ser allà que se li va comunicar que estava detingut, però que quedaria en llibertat sense mesures cautelars.

El seu interrogatori, però, va ser en qualitat d'investigat pels delictes de malversació, prevaricació i tràfic d'influències, a l'espera que el citi el jutge instructor del cas Consell Esportiu de l'Hospitalet.

Figueras ha expressat la seva "plena confiança" en l'equip tècnic de la Secretaria General de l'Esport i ha assegurat que té la consciència molt tranquil·la.

A més, assegura que ell no intervé en els procediments d'atorgar subvencions, que són sotmesos a mecanismes de control exhaustius.

"Totes les subvencions que ens han sol·licitat i que s'han atorgat, per part de la Generalitat, al Consell Esportiu de l'Hospitalet, han estat ben tramitades i ben justificades. I, òbviament, el secretari general de l'Esport no participa, en res, del procediment administratiu."


En el marc de la investigació d'aquest cas, ja han estat detingudes -i deixades en llibertat- fins a tretze persones més, la majoria càrrecs de perfil més tècnic.

Aquest cas de possible corrupció també afecta dos regidors del PSC de l'Hospitalet, investigats des del mes de juny, i que no han estat sancionats per l'alcaldessa, Núria Marín, que haurà de comparèixer al Parlament per donar explicacions.

Es dona la circumstància que Figueras ja va ser detingut fa un any, juntament amb Maite Fandos, exregidora de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc d'una operació contra la suposada malversació de fons públics per part del Consell Català de l'Esport, òrgan dependent de la Secretaria General de l'Esport.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut