Una dona demana el certificat a dos joves a l'entrada d'un restaurant de Barcelona
El certificat covid es demana en espais com bars i restaurants, gimnasos o locals d'oci nocturn (ACN / David Cobo)

El govern vol ampliar el certificat covid fins per Nadal i anuncia inspeccions

Patrícia Plaja demana "minimitzar tots els riscos" durant els sopars de Nadal i "minimitzar els contactes" per evitar contagis

Ferran Vila Cabanas Actualitzat
TEMA:
Covid-19

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que el govern pensa sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que permeti ampliar el període d'ús del certificat covid fins a les festes de Nadal.

Sense aquesta ampliació, la vigència s'acabaria aquest mateix divendres, 10 de desembre.

El govern també ha explicat que, de moment, no pensa ampliar l'ús d'aquest certificat més enllà dels àmbits en què ja es demana: espais com ara bars i restaurants, gimnasos, visites a residències de gent gran i els locals d'oci nocturn, que ja el demanaven des de fa mesos.


Més inspeccions

Plaja ha explicat que en cada fase de la pandèmia "hi ha hagut uns dies d'adaptació", i que el govern considera que ara cal entrar en una "nova fase" de l'aplicació del certificat covid, per assegurar que es compleixi. Se n'encarregaran els Mossos i les policies locals. Plaja ho explicava així:

"L'ús del certificat s'ha fet correctament per part de la ciutadania i dels responsables dels locals. Ara comencem un règim d'inspeccions per millorar, si és possible, l'ús d'aquest certificat."


Alerta pels brots de Nadal

La portaveu del govern ha explicat que "ara per ara, no hi ha previstes noves restriccions" de cara a Nadal, però ha recomanat una vegada més l'"ús de mascareta, distància i ventilació".

També ha puntualitzat que el govern "no recomanarà que no es facin sopars de Nadal, però hem de minimitzar tots els riscos".

En aquest sentit, Plaja ha recordat els brots que hi ha hagut en altres punts de l'Estat i que, en alguns casos, "s'havien fet tests d'antígens amb un resultat negatiu" abans de fer els àpats.

"Si es poden minimitzar els contactes on hi hagi més risc de contagi, sempre serà bo", ha resumit.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Certificat Covid
Anar al contingut