Brot de covid de 68 sanitaris d'un hospital de Màlaga després d'un dinar amb 170 persones
Els assistents al dinar havien passat un test d'antígens

Brot de covid de 68 sanitaris d'un hospital de Màlaga després d'un dinar amb 170 persones

El fet ha passat pocs dies després de fer un dinar de Nadal, però ara com ara no es pot afirmar que el contagi fos en aquesta trobada

TEMA:
Covid-19

Un total de 68 professionals de l'Hospital Regional Universitari de Màlaga han donat positiu de covid. El fet ha passat després d'un dinar de Nadal, però de moment no es pot assegurar que aquesta trobada hagi estat la causa del contagi.

Els sanitaris estan vacunats i la majoria són asimptomàtics o presenten un quadre catarral lleu. Una gran part treballa a l'UCI.

Fa menys d'una setmana es va fer en un restaurant de la ciutat andalusa un dinar de Nadal al qual van assistir 170 persones. Totes es va sotmetre a un test d'antígens l'1 de desembre.

Per això s'està estudiant si els contagis van ser posteriors però abans del dinar. No es descarta, però, que el contagi fos en aquella trobada.


Un sindicat demana no demonitzar-los

El sindicat CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) Sanitat Màlaga ha demanant "no demonitzar" els sanitaris i ha manifestat que les causes del contagi poden ser moltes, perquè en aquests moments hi ha congressos i fires i s'han fet exàmens de l'Oferta Pública d'Ocupació.

També apunten que en aquesta època de l'any hi ha molt moviment de persones.

Aquest dilluns, Andalusia ha registrat 1.638 contagis en 48 hores. És el quart dia consecutiu en què se superen els 1.200 contagis i és la xifra més alta des del 27 d'agost, en què n'hi va haver 1.698.

La província amb més contagis és Màlaga, amb 442, seguida de Sevilla, amb 410.
 

 

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus
Anar al contingut