El president Quim Torra a la sala de premsa del Parlament el 18 de setembre (ACN/Bernat Vilaró)

El govern recomana no viatjar a Madrid i es planteja ampliar restriccions a Catalunya

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat recomana no viatjar a la Comunitat de Madrid si no és absolutament imprescindible, davant la gravetat de l'evolució de la pandèmia a la capital espanyola; una situació que ha portat el president espanyol a reunir-se amb la presidenta de la Comunitat aquest mateix matí.

"No entenc com no s'han pres mesures més estrictes", ha dit Torra en referència a la capital espanyola.

"Demano a la Comunitat de Madrid i a la seva presidència unes mesures molt concretes: que no es permeti que cap persona surti de Madrid si no es té la certesa que no té cap símptoma de la Covid. I que, en origen, es prenguin les mesures necessàries a l'aeroport i a les estacions de tren."


Torra ha avisat que s'ha parlat amb Aena i amb Renfe perquè, a totes les estacions de Catalunya amb trànsit de Madrid i a l'aeroport de Barcelona, es facin controls de temperatura a totes les persones provinents de la Comunitat de Madrid.


El govern es planteja més mesures

I, malgrat que la situació a Catalunya no és tan greu com la de Madrid, el president també ha fet una crida a la responsabilitat a tots els catalans i catalanes i ha recomanat reduir el nombre de persones que es permet en les trobades, que actualment és de deu.

"Hem d'abaixar el nostre ritme social perquè puguem mantenir el ritme laboral, escolar i social que necessitem com a país."

 

Torra, que ha animat a "aprofitar al màxim" eines com el teletreball, ha afegit que, "si entre tots no en som capaços, ens estem plantejant mesures com el tancament de parcs infantils". "El problema no són els nens, sinó les aglomeracions que es puguin produir", ha aclarit.

Pel que fa a les terrasses de bars i restaurants, el president ha convocat per a aquest dimarts el gremi de restauradors per fer màxima incidència en l'ús de la mascareta i que la gent només se la pugui treure quan sigui estrictament necessari, és a dir, quan es faci la consumició.

Justament aquest dilluns, el Procicat ha aprovat augmentar del 50 al 70% la capacitat dels teatres, els cines i les sales de música de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, com reclamava el sector.

ARXIVAT A:
Coronavirus Generalitat de CatalunyaComunitat de Madrid
Anar al contingut