Platea del Mercat de les Flors, amb separació entre les butaques (ACN/Mar Vila)

S'amplia al 70% l'aforament d'espais culturals a l'àrea metropolitana de Barcelona

RedaccióActualitzat

El govern augmenta l'aforament permès en espais escènics, musicals i cinemes fins al 70% de la capacitat de l'espai, tal com ja va anunciar que es faria la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. Fins ara era del 50%, a causa de la pandèmia.

La mesura afecta la ciutat de Barcelona i les de Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Castelldefels.

Ja s'ha aprovat a la reunió del Procicat, el Pla de Protecció Civil, que és on es decideixen les mesures i restriccions per fer front a la pandèmia de Covid. I previsiblement aquest dimarts, quan es publiqui al DOGC, entrarà en vigor.

Ponsa ja va valorar divendres que es tractava d'"una bona notícia", sobretot tenint en compte que estan començant les temporades escèniques "i no és el mateix fer-ho amb un aforament o l'altre."

El Procicat demana al sector cultural extremar els controls en les zones comunes dels equipaments per evitar aglomeracions.

Quinze dies més de restriccions a Granollers, les Franqueses i Canovelles

D'altra banda, el Procicat també ha aprovat prorrogar 15 dies més les restriccions a Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles. No obstant això, en aquestes tres localitats del Vallès Oriental sí que s'aplicarà l'ampliació, del 50% al 70%, dels aforaments permesos a equipaments culturals i cinemes.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut