La Generalitat i el govern espanyol estudien com s'ha de permetre que la canalla surti algunes hores del confinament (Reuters/ Albert Gea)
La Generalitat i el govern espanyol estudien com s'ha de permetre que la canalla surti algunes hores del confinament (Reuters/ Albert Gea)

El govern, obert a canviar la franja horària dels nens de 0-6 anys davant les crítiques

Les sortides de la canalla mentre duri el confinament seran molt acotades: no podran anar a botigues, ni a parcs, ni viatjar en vehicles particulars o en transport públic

RedaccióActualitzat

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha obert la porta a flexibilitzar les franges horàries del pla del govern per a la sortida esglaonada d'infants al carrer durant el confinament.

Davant les crítiques de l'horari fixat per als menors de 6 anys, que, segons proposava la Generalitat, haurien de sortir de les dotze a les dues del migdia, l'hora en què molts d'ells dinen i fan la migdiada, el govern es mostra disposat a canviar l'horari destinat als més petits, si calgués:

"El que volem explicar és que no podrà sortir tothom a l'hora. Vam establir uns trams. A partir d'aquí, tot és adaptable, tot és revisable, i si en comptes de 12 a 2 ha de ser d'11 a 1, doncs serà així. Amb això hi haurà flexibilitat. No hi ha problema per reorganitzar horari si cal fer-ho."

En una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Budó ha deixat clar, però, que les sortides de la canalla mentre duri el confinament seran molt acotades i no podran anar a botigues, ni desplaçar-se en vehicles particulars ni tampoc fer servir el transport públic:

"És una realitat que la canalla porta molt de temps confinada a casa. És important que comencin a sortir. No estem parlant que poder sortir lliurement pel carrer ni a l'hora que vulguin: no podran entrar a les botigues, no podran anar als parcs, no podran agafar transports públics, no podran anar en vehicles. Estem parlant de sortides molt puntuals i molt controlades."

Tot i així, la consellera ha avisat que si les condicions epidemiològiques no són bones i les dades empitjoren, la mesura s'haurà d'ajornar fins més enllà del 27 d'abril:

"Ahir es parlava del 27 d'abril, a finals de la setmana vinent. I nosaltres també estàvem més o menys per les mateixes dates, parlant de 10 dies vista a la presentació del pla. Però hem de ser molt conscients que si les dades epidemiològiques no diuen això, aquests compromisos del 27 d'abril no es podran complir".

"A partir de demà veurem què ens diuen les dades després d'haver aixecat aquest confinament total. Haurem de veure on som per acabar de decidir".

Meritxell Budó ha dit que el president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà avui a Pedro Sánchez que retorni les competències a Catalunya després que el cap de l'executiu espanyol hagi parlat d'un "desconfinament asimètric" per territoris:

"Vist que hi ha aquesta voluntat de fer un desconfinament asimètric i no igual per a tothom, com van fer el confinament, nosaltres el que demanarem com a Generalitat és que se'ns permeti gestionar a nosaltres directament el desconfinament a Catalunya i que se'ns tornin les competències.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus MenorsGeneralitat de CatalunyaEstat d'alarma
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut