El fill gran de Trump arribant a la Torre Trump (Reuters)
El fill gran de Trump arribant a la Torre Trump (Reuters)
Washington

El fill de Trump admet que estava "encantat" de rebre informació de Rússia contra Clinton

Donald Trump Jr. va acceptar una reunió amb una advocada russa perquè li van assegurar que li proporcionaria informació compromesa sobre Hillary Clinton. El fill del president ha publicat una cadena de correus electrònics que confirmen els fets després que el "The New York Times" l'ha advertit que els publicaria.

Actualitzat

Les suposades connexions entre Rússia i l'equip de campanya de Donald Trump per perjudicar Hillary Clinton han centrat tota mena d'investigacions polítiques i periodístiques als Estats Units des de fa mesos. Fins ara no s'havia trobat cap element que pogués donar prou veracitat a les especulacions, però el diari "The New York Times" ha tingut accés a un document que podria acreditar aquestes connexions.

El diari ja va advertir dissabte que el fill de Donald Trump s'havia reunit amb una advocada russa relacionada amb el Kremlin per obtenir informació en contra de Clinton. Trump Jr. va confirmar la reunió i en un primer moment va dir que només havien parlat d'adopcions. Però l'endemà va admetre que li van oferir informació perjudicial per a Clinton, una informació que ell va considerar inconsistent.

El "The New York Times" tenia un segon capítol preparat: la publicació d'un seguit de correus entre Donald Trump Jr. i Rob Goldstone, l'intermediari de la reunió. Abans de publicar-los, però, ha avisat el fill del president per buscar la seva reacció. I la reacció ha estat aquesta:

Donald Trump Jr. ha publicat ell mateix els correus electrònics enviats al publicista britànic Rob Goldstone, que representa el fill d'un soci de Trump a Moscou.

En els missatges, Goldstone diu a Donald Trump Jr que el fiscal de l'estat rus "ofereix donar informació i documents oficials a la campanya de Trump que incriminarien Hillary i els seus negocis amb Rússia, informació que seria molt útil al teu pare". És informació "d'alt nivell i molt sensible", escriu, però és part del "suport de Rússia i el seu govern cap a Trump".

El fill de Trump contesta: "Si és el que dius, m'encanta!".

El president Donald Trump ha sortit al pas de la polèmica aquest dimarts al vespre per dir que el seu fill és "una gran persona" i n'aplaudeix el seu compromís amb la transparència. 

Anar al contingut