Los Angeles

"El discurs del rei" surt com a favorita amb set candidatures als Globus d'Or

"El discurs del rei" surt com a gran favorita als premis Globus d'Or amb set candidatures, entre les quals la de millor pel·lícula de drama, segons la llista de candidatures anunciat per l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood. A més, competeix en les categories de millor director, millor actor de drama, guió, banda sonora, actor secundari i actriu secundària. El segueixen com a favorites "La xarxa social" i "The Fighter", totes dues amb sis candidatures. Colin Firth i Jesse Eisenberg aconsegueixen nominacions a millor actor i Halle Berry i Nicole Kidman a millor actriu de drama.

Actualitzat
L'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood ha nominat a David Fincher, director de "La xarxa social", i Tom Hooper, "El discurs del rei", en la categoria de millor direcció a la 68ena edició dels Globus d'Or. Tots dos competiran amb Darren Aronofsky ("Cigne negre"), Christopher Nolan ("Origen") i David O. Russell ("The Fighter").

Tal com havien previst els analistes cinematogràfics als Estats Units, Fincher ha aconseguit la seva segona candidatura com a realitzador en aquests premis gràcies a "La xarxa social", la història dels inicis de Facebook, després de debutar com a candidat a aquests premis en 2008 amb " El curiós cas de Benjamin Button". Un altre dels favorits, Hooper, s'estrena en els Globus d'Or amb el seu treball al capdavant d'"El discurs del rei", una de les pel lícules més valorades d'aquest any, el mateix que Aronofsky que va obtenir amb "Cigne negre" el reconeixement en els Globus d'Or que se li va escapar amb "El lluitador" (2008).

Christopher Nolan ha estat reconegut pel seu treball en "Origen" i s'emporta la seva segona candidatura als Globus d'Or després de la que va obtenir pel guió de "Memento" (2000). David O. Russell s'estrena en aquests premis amb la "The Fighter".


Colin Firth i Jesse Eisenberg aconsegueixen nominacions al Globus a millor actor

Els actors Colin Firth ("El discurs del rei") i Jesse Eisenberg ("La xarxa social") encapçalen, per la seva banda, la llista de nominats a millor actor, en la qual també figuren James Franco ("127 Hours"), Ryan Gosling ("Blue Valentine") i Mark Wahlberg ("The Fighter"). Firth i Eisenberg han fet valer la seva condició de favorits en totes les travesses dels experts i s'han confirmat les seves opcions a l'endur-se els principals guardons cinematogràfics de l'any en categoria masculina.

Firth va ser candidat per primera vegada aquest any per "Un home solter" (2009), mentre que Eisenberg es va estrenar amb "La xarxa social". James Franco ja va triomfar en els Globus d'Or pel seu treball com "James Dean" (2001) en una pel·lícula per a televisió, Wahlberg va ser nominat per "Infiltrados" (2006) i Gosling havia aconseguit la seva única candidatura fins a la data per "Lars i una noia de veritat "(2007).

L'espanyol Javier Bardem s'ha quedat en aquesta ocasió fora de la pugna per aquesta categoria pel seu treball en "Biutiful", film que sí que ha aconseguit candidatura a millor pel lícula de llengua estrangera.


Halle Berry i Nicole Kidman, entre les candidates a millor actriu de drama

Halle Berry ("Frankie and Alice") i Nicole Kidman ("Rabbit Hole") aspiren al premi a la millor actriu de drama. Els seus rivals seran Jennifer Lawrence ("Winter's Bone"), Natalie Portman ("Cigne negre") i Michelle Williams ("Blue Valentine").

La cerimònia de lliurament de la 68a edició dels Globus d'Or, guardons que concedeix l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), tindrà lloc el 16 de gener a l'hotel Beverly Hilton, a Los Angeles.


Trailer oficial d'"El discurs del rei"

Anar al contingut