El debat sobre seguretat protagonitza el quart dia de campanya
El debat sobre seguretat protagonitza el quart dia de campanya

El debat sobre la seguretat protagonitza el quart dia de campanya

Actualitzat
En la batalla per l'alcaldia de Barcelona, que les enquestes preveuen ajustada entre Barcelona en Comú i Esquerra, la seguretat i evitar un pacte entre independentistes centren una part de la campanya.

Ada Colau insisteix que la seguretat ciutadana és competència dels Mossos, i que el conseller Buch està desaparegut. Colau demana un fiscal especial per afrontar un problema legal, originat, diu, quan la reincidència va deixar de ser un agreujant.

Des de Junts per Catalunya denuncien que els fets delictius han crescut un 30% a la ciutat i diuen que és Colau qui ha descuidat la seguretat de Barcelona.

Ernest Maragall també ha parlat sobre seguretat. Acompanyat d'alcaldes i regidors d'Esquerra, ha proposat crear un Consell de Cent metropolità per coordinar estratègies en matèries com aquesta.

En una visita a l'Hospital Clínic, Jaume Collboni ha reivindicat la seva candidatura com l'única capaç de frenar un pacte, que diu que ja està fet, entre Colau i Maragall.

Manuel Valls, en una conferència al Fòrum Europa, ha alertat de la gravetat, al seu parer, que la llista impulsada per l'ANC hagi guanyat les eleccions a la Cambra de Comerç. Valls assegura que l'independentisme pot entrar en llocs clau de la ciutat com la Fira.

En una entrevista a "Els matins", el candidat del PP, Josep Bou, ha obert la porta a deixar l'Ajuntament si el PP queda en una posició feble.

Anna Saliente i diversos diputats de la CUP han acompanyat a l'Audiència Provincial de Barcelona vuit joves d'Arran encausats per uns incidents el Primer de Maig del 2016. Per la CUP, aquest és també un judici polític.

 

 

 

 

Pendents del debat electoral de dimarts

El debat de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest dimarts també centra l'atenció de la campanya. La Junta Electoral de Barcelona permet que hi participin Oriol Junqueras des de Soto del Real i el representant de Junts per Catalunya des de Brussel·les; en principi, Toni Comín. Però Carles Puigdemont ha dit que, si hi pot participar Junqueras, ell també hi serà.

Puigdemont també ha anunciat que, si pot recollir l'acta d'eurodiputat, deixarà l'escó del Parlament de Catalunya i abandonarà la seva aspiració a ser restituït com A president de la Generalitat.

En un acte europeista, Ada Colau ha defensat que les classes populars tenen l'obligació d'organitzar-se per fer front a l'auge de la ultradreta. Colau ha dit que Barcelona és un referent mundial en polítiques progressistes i ha remarcat que en aquestes eleccions només hi ha dos models de ciutat possibles.

La CUP-Capgirem Barcelona reclama transparència als partits i que facin públic com gasten les subvencions que reben en funció de la representació que tenen. Denuncien que aquests diners, que sumen un total de 2,5 milions d'euros a l'any, passen dels grups municipals als partits i se'n perd el rastre.

El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, reivindica 100 milions d'euros d'inversió de l'Estat en transport a l'àrea metropolitana. Bou també reclama més inversió a la línia 9 del metro per part de la Generalitat.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut