Ankara

El cop d'estat de Turquia, retransmès a Periscope i Facebook Live

RedaccióActualitzat

La informació, minut a minut. Els ciutadans de Turquia s'han convertit en canals de televisió i emissores per retransmetre el cop d'estat que vivia el seu país. Amb l'exèrcit al carrer i els principals edificis estratègics controlats, els colpistes no han pogut aturar l'allau de missatges a les xarxes.

Una de les comunicacions que no han pogut aturar els militars ha estat la del president Erdogan entrant en directe a la cadena CNN Turk, des d'on ha fet la crida a la població per ocupar els carrers. Ha estat una videotrucada, però ha estat clau per aturar el cop.

 

Durant tota la nit, el cop d'estat de Turquia s'ha pogut viure en viu a les xarxes socials. Tots els moments claus s'han pogut seguir per Periscope i Facebook Live.

Des de Facebook, a través del mapa de Facebook Live, s'han pogut seguir les retransmissions en directe a Turquia. La CNN turca ha fet servir Facebook per esenyar com l'exèrcit colpista entrava a la seu de la televisió:

 

A Periscope també es podien trobar els directes en el mapa de l'aplicació. I encara ara estan penjades al comptes dels usuaris. Turquia és un país amb una gran acceptació d'aquesta eina.

Des de Twitter s'han vist els tancs al carrer a l'inici del cop d'estat:

 


 

I els moments de tensió, amb caces sobrevolant Istanbul i Ankara i trets contra la gent que es concentrava al carrer:

 


 

 

 


 

 

La "recuperació" per part de la multitud de l'aeroport Atatürk en mans dels militars:

 


 

També s'ha emés el moment en que els ciutadans fan fora l'exèrcit. Fins i tot pujant damunt dels tancs:

 


 

I les mostres d'alegria final, dissabte al matí. Recuperant els ponts sobre el Bòsfor:

 


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut