Barcelona

El consolat dels EUA a Barcelona, una joia del noucentisme: hi entrem per descobrir-lo

La casa, construïda per Enric Sagnier el 1914, s'està rehabilitant

RedaccióActualitzat

El consolat dels Estats Units, situat a la zona alta de Barcelona, és un dels edificis més blindats de la ciutat per garantir la confidencialitat diplomàtica. Construïda per l'arquitecte Enric Sagnier el 1914, la casa és tota una joia arquitectònica del noucentisme, que ara s'està rehabilitant i que ens ha obert les portes per un dia. 

El director de Patrimoni Cultural del govern americà, Tobin Tracy, ha viatjat expressament a Barcelona per veure, de la mà de la cònsol general, Katie Stana, les obres de restauració.

La internacionalment premiada Cristina Thió és l'encarregada d'eliminar la pintura plàstica i recuperar els pigments originals amb pintures minerals, com l'ocre i el color terra, no només a la façana, sinó també al porxo, on es conserven uns frescos de Darius Vilàs, dels pocs que hi ha d'aquest artista.

Dels milers de propietats que té l'administració que ara presideix Joe Biden fora dels Estats Units, només 44 formen part del patrimoni cultural, per la seva importància arquitectònica, artística o diplomàtica. I l'edifici de Sagnier ha estat el darrer a incorporar-se a aquesta llista.

ARXIVAT A:
Estats UnitsPatrimoniArquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut