El conductor de l'atac a la Rambla va intentar robar un cotxe abans de ser abatut

RedaccióActualitzat

El conductor de la furgoneta de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, hauria intentat robar un altre cotxe unes hores abans de ser abatut per la policia a Subirats.

Va ser dilluns al matí, a l'aparcament d'un centre comercial a Sant Pere Molanta, al terme municipal d'Olèrdola. Una dona estava aparcant el vehicle i Abouyaaqoub se li va llançar a sobre, però ella es va resistir.

L'atacant va fugir a peu i unes hores més tard va ser vist a Subirats, on els Mossos el van abatre.

En un primer moment, la dona no va reconèixer l'autor de l'atemptat a la Rambla i, de fet, no ho va denunciar als Mossos fins que ja havia estat abatut. Les càmeres de seguretat de l'establiment han permès confirmar que era ell.

Cotxe robat per fugir de Barcelona

Younes Abouyaaqoub ja va robar un cotxe per fugir de Barcelona. Va assaltar Pau Pérez, que estava aparcant el seu vehicle, un Ford Focus, prop de la zona universitària de la Diagonal. El va apunyalar mortalment, el va estirar al seient del darrere, i es va posar al volant.

Pocs metres després, en el mateix control, el cotxe va ser tirotejat per altres mossos. Pocs quilòmetres després, davant l'edifici Walden de Sant Just, la policia va abordar el cotxe aturat, però el conductor havia fugit.

Quan els Tedax van determinar que no hi havia explosius, l'únic que es va trobar al vehicle va ser el cos de Pau Pérez, que els forenses van confirmar que va morir per arma blanca i no per arma de foc, com al començament pensava la policia.

Anar al contingut