L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una atenció a mitjans (ACN)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una atenció als mitjans (ACN)

El concert als terrats cancel·lat de Barcelona costava 500.000 euros

L'acord públic de la comissió de govern del 30 d'abril del 2020 detalla quan havia de costar el concert: mig milió d'euros

RedaccióActualitzat

Nou capítol en la polèmica pel concert als terrats de Barcelona pel coronavirus, que va acabar cancel·lat després del degoteig de grups que van refusar participar-hi. L'acord públic de la comissió de govern del 30 d'abril del 2020 detalla quan havia de costar el concert: mig milió d'euros. En un primer moment es va parlar de que el concert tindria un cost de 200.000 euros.

Segons l'acord, que s'ha fet públic avui, es facultava el regidor de la Presidència, Jordi Martí, a firmar un conveni entre l'Ajuntament i Mediapro amb una subvenció directa de 250.000 euros. El document detalla que aquesta quantitat és la meitat del cost total del projecte, que puja a 500.000 euros.

L'acord justifica també que es faci una subvenció directa i no un concurs públic per "raons d'interès públic justificades en els informes que consten en l'expedient".

La majoria de grups i artistes que es van donar de baixa van criticar el cost del concert en un moment com l'actual. Els Txarango també van explicar que, en el seu cas, se'ls pagava 1.500 euros per participar-hi en una rebaixa important del seu caixet. L'Ajuntament va justificar que els 200.000 euros eren per cobrir l'aspecte tècnic de la retransmissió, que es volia fer incloent drons. La productora Mediapro, després de les crítiques i renuncies, es va oferir a cobrir la seva part sense cost. Malgrat tot, el concert es va acabar cancel·lant.

Segons l'Ajuntament els 200.000 euros de que es va parlar inicialment consistien en l'aportació pública al concert, mentre que la resta de diners els assumia la productora.


Compareixença per donar explicacions

Aquest dilluns, el regidor Jordi Martí compareixerà en el ple municipal per donar explicacions sobre la cancel·lació del concert. L'oposició, però, retreu a Colau que no comparegui ella mateixa. ERC, JxCat, Cs, Barcelona pel Canvi (BxC) i el PP han emès un comunicat conjunt en què recorden a Colau que pot comparèixer acompanyada si no coneix tots els detalls tècnics pels quals se l'ha citada.

 

Els grups retreuen a Colau que si ella va presentar el concert també ha de comparèixer al ple:

"Si és la persona més indicada per presentar la iniciativa també ho ha de ser per respondre al respecte un cop suspesa."

L'oposició també denuncia que no ha rebut cap comunicació directa de la decisió de l'alcaldessa, que es va filtrar a la premsa.

ARXIVAT A:
Ada Colau
Anar al contingut