Txarango
Txarango

El "Barcelona, ens en sortirem" no tindrà cost per a l'Ajuntament després de les baixes del cartell

El grups no estan d'acord amb el cost del concert, que és de 200.000 euros

RedaccióActualitzat

Txarango, Sopa de Cabra, Els Catarres, Stay Homas, Clara Peya, Austin, Lildami i Suu són alguns dels grups i cantants que han caigut del cartell previst per tocar al "Barcelona, ens en sortirem". El concert, produït pel Terrat i ideat per l'Ajuntament de Barcelona, tenia un pressupost inicial de 200.000 euros, uns diners que aquests grups creuen que es podrien destinar a altres iniciatives.

Finalment, les productores El Terrat i Mediapro han comunicat que assumiran el cost total del projecte, sense que suposi cap despesa per a l'Ajuntament de Barcelona, segons ha informat el consistori.

La majoria de grups que han rebutjat participar-hi van explicar divendres a la nit que el motiu de la renúncia era que no sabien que el concert tingués un pressupost de 200.000 euros, que alguns qualifiquen de "desproporcionat", i que pensaven que es tractava d'una actuació altruista.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat disculpes aquest matí al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio pel que ha qualificat d'"error de comunicació" i ha assegurat que el pressupost destinat inicialment de 200.000 euros està justificat per la complexitat tècnica del projecte:

"Demano disculpes si hi ha hagut algun error en la gestió o en la comunicació. No estem parlant d'un concert en un terrat, sinó en diversos emplaçaments i amb una complexitat tècnica important."


Reguitzell de baixes

La decisió arriba després que grups com Txarango, Sopa de Cabra o Stay Homas, així com els artistes Clara Peya, Lidlami o Suu, asseguressin a les xarxes socials que optaven per anul·lar la seva participació al concert perquè estaven en contra que el consistori pagués 200.000 euros per l'organització en plena alerta sanitària.Txarango ho va anunciar al seu perfil de Twitter:

Sopa de Cabra va fer el mateix a la xarxa social:

Poc després van ser Els Catarres els que també es van despenjar de la iniciativa:

 

I, tot seguit, la resta de grups, que exposaven també a les xarxes socials les raons que els han portat a desestimar l'oferta d'actuar en aquest concert als terrats:

 

 

Clara Peya ha explicat ha explicat a Catalunya Ràdio les raons de la seva renúncia a participar:

"Jo em vaig afegir perquè em va semblar una iniciativa bonica. Però hi havia una desinformació, no sabíem ni qui ho produïa ni res d'això. Surt la notícia del cartell i a mi ja em comença a no agradar el cartell, perquè és un cartell que dona suport a les de sempre".

 

L'Ajuntament havia plantejat l'esdeveniment com un "regal col·lectiu" a la ciutadania per la resistència durant la pandèmia i també com un reconeixement al sector cultural.

El concert ha aixecat crítiques quan se n'ha sabut el pressupost. Costa 200.000 euros, segons l'Ajuntament per "sufragar les despeses tècniques" de les dues productores encarregades dels rodatges. També s'hi incloïen els caixets dels artistes, però a un preu reduït. Txarango, per exemple, ha explicat que haurien cobrat 1.500 euros.

Els grups que ara han renunciat a participar-hi expliquen que en tot moment van entendre que es tractava d'una participació altruista i que desconeixien que hi havia un pressupost de 200.000 euros:

 

 

 

Segons els organitzadors, "Barcelona, ens en sortirem" és una producció audiovisual tècnicament complexa, amb múltiples escenaris i molts artistes. Expliquen que la intenció és produir un programa de televisió "amb un so i una imatge a l'altura dels artistes" que hi participen, i que els costos van principalment a la producció tècnica del concert.

 

Els Pets ja s'hi van negar

Coincidint amb l'anunci, el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, ha explicat al seu compte de Facebook que va rebutjar participar al concert perquè els demanaven que toquessin sense cobrar, mentre que la resta de persones que hi treballaven sí que tindrien un sou. Assegura que ho va trobat "insultant":

Una vintena d'artistes i una retransmissió amb drons

Els artistes que encara participen en el concert són: Joan Manuel Serrat, Sílvia Pérez Cruz, Manolo García, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Antonio Orozco, Amaya, Roba Estesa, Sidonie, El Niño de la Hipoteca, Dorian, Joan Dausà, i Coque Malla i Leiva, enregistrats des de terrats de Madrid.

"Barcelona, ens en sortirem" recorrerà la ciutat de Barcelona, ja que s'aniran encadenant les actuacions prèviament enregistrades dels músics amb plans aeris gravats amb drons, que aniran connectant un terrat amb l'altre, segons ha detallat Andreu Buenafuente, que presentarà l'acte juntament amb Clara Segura.

ARXIVAT A:
Coronavirus Música
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut