CCMA

El Barcelona Beach Festival, sense llicència hores abans de començar

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs al·lega que no té la documentació necessària, cosa que neguen els organitzadors, que no renuncien a fer el festival i anuncien una querella contra l'alcaldessa

RedaccióActualitzat

Al web del Barcelona Beach Festival continua el compte enrere fins dissabte, el dia de començar els concerts a la platja del Fòrum i el Parc de la Pau de Sant Adrià de Besòs.

Aquest divendres a la tarda es podien recollir les polseres per poder consumir durant el festival, mentre s'acabava de muntar l'escenari i la zona de bar.

Res no faria pensar que, ara mateix, el Barcelona Beach Festival (BBF) no té la llicència per obrir aquest dissabte a Sant Adrià de Besòs. L'Ajuntament de la ciutat els ha denegat la llicència d'activitat per "falta de la documentació imprescindible".

La promotora del festival, Live Nation, no renuncia a fer-lo, segons ha dit en un comunicat, on anuncia una querella criminal contra l'alcaldessa de Sant Adrià, Filomena Cañete Carrillo, i contra la primera tinent d'alcalde, Ruth Soto García, així com la interposició d'una reclamació de responsabilitat patrimonial davant de l'Ajuntament pel trencament econòmic i reputacional resultat de la seva actuació.

Una polsera de l'edició 2022 del BBF (CCMA)

Denegació de llicència

Segons ha informat el consistori en un comunicat, el BBF no té l'informe preceptiu i vinculant de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat. Aquest divendres a la nit, el consistori ha insistit que no pot autoritzar l'esdeveniment i que són els Bombers qui han d'emetre l'informe preceptiu.

Sense aquest paper, Sant Adrià assegura que no li pot donar la llicència. En el comunicat, expliquen que Live Nation va presentar la documentació necessària per demanar l'informe fora de termini. Assegura que ho va fer el 22 de juny, quan la llei estableix que s'ha de presentar com a màxim 15 dies hàbils abans de l'inici de l'activitat, és a dir el 10 de juny.

L'Ajuntament afirma que va demanar directament l'informe a la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments perquè es pogués fer el festival. Aquest divendres, 24 hores abans de l'inici del festival, han sabut que els hi han denegat.

Després de la cancel·lació de les últimes edicions pel coronavirus, l'edició d'enguany també perilla

Live Nation nega que sigui responsabilitat seva

Segons la promotora, sol·licitar l'informe de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat és responsabilitat de l'Ajuntament i seria l'administració municipal la que l'hauria presentat fora de termini.

Per això parla d'una denegació de la llicència "sense causa justificada", que "provoca un perjudici enorme a la ciutat de Barcelona i a la de Sant Adrià de Besòs".

Live Nation recorda que ha organitzat sis edicions del festival, entre els anys 2014 i 2019, i argumenta que té "un coneixement extens i exhaustiu de la documentació que cal presentar i dels seus terminis".

Els organitzadors afegeixen que promouen 40.000 concerts anuals, més de 100 festivals de gran format, i venen 500 milions d'entrades.


Problema de seguretat pública

La preocupació ara és que es derivi en un problema de seguretat pública, amb més de 25.000 assistents previstos, que poden anar fins a la platja de Sant Adrià i trobar-se que no poden accedir al festival.

Des del Departament d'Interior, asseguren que l'Ajuntament de Sant Adrià podria autoritzar el festival si es verifica que les mesures de seguretat són les mateixes que a l'última edició, el 2019, i així ho signa un tècnic municipal.

En situacions similars, els Ajuntaments de Terrassa i de Lleida van decidir, les últimes setmanes, tirar-ho endavant. De fet, està previst que si la tramitació es fa d'acord amb la normativa i Bombers no informa s'entén com a resposta positiva.

Des de l'Ajuntament de Sant Adrià, consideren que aquesta responsabilitat correspon a Bombers, tot i que admeten que l'informe s'ha sol·licitat fora de termini.

Cua per recollir les polseres del BBF, aquest divendres, a Sant Adrià (CCMA)

El programa d'aquesta setena edició del Barcelona Beach Festival (BBF) inclou dotze hores de programació amb alguns dels discjòqueis més destacats del moment en l'àmbit de la música electrònica de ball i l'EDM, com Armin van Buuren, Don Diablo o Marshmello.

Les dues anteriors edicions del BBF es van cancel·lar a causa de la pandèmia de la covid-19.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut