Primera Divisió

El Barça goleja el Màlaga amb un futbol de somni (3-0) i recupera la tercera plaça

El públic del Camp Nou ha tornat a disfrutar de l'essència del "dream team" amb un nom propi: Ronaldinho. El brasiler ha dirigit el joc ofensiu del Barça amb jugades espectaculars en el millor partit de la temporada i ha liderat la victòria blaugrana sobre el Màlaga per 3 a 0. Saviola, Luis Garcia i Cocu, abans d'arribar al descans, han estat els golejadors d'un partit que hauria pogut acabar amb un marcador d'autèntic escàndol. Amb aquesta victòria, el Barça recupera la tercera plaça i se situa a set punts del València i el Reial Madrid.

Rijkaard no ha volgut sorpreses i ha alineat l'equip de gala amb el retorn de Puyol i Ronaldinho i la presència de Davids, tot i tenir quatre targetes grogues. Malgrat que Diego Alonso ha tingut la primera ocasió just començar el partit, ha estat un miratge ja que ràpidament els blaugranes s'han fet apoderat del control total de la situació. Amb Ronaldinho dirigint amb mestria l'atac barcelonista i amb Luis Garcia amb molts espais per la banda dreta, les ocasions de gol han començat a arribar, aprofitant la defensa avançada del Màlaga. L'extrem de Badalona ha tingut la primera ocasió per marcar, però Calatayud ha estat més ràpid en la seva sortida. Pràcticament a continuació, el porter visitant ha evitat un gol de Cocu després d'una centrada de Van Bronckhorst, i, poc després, Ronaldinho ha rematat fregant el pal. El gol només era qüestió de minuts i, en el 18, Saviola ha inaugurat el marcador rematant a l'àrea petita una precisa centrada de Luis García. El domini blaugrana ha estat aclaparador i només sis minuts després ha arribat el 2 a 0. La jugada ha tingut els mateixos protagonistes del primer gol, però amb els papers canviats. Saviola ha fet l'assistència i Luis García ha batut Calatayud. El Màlaga no ha reaccionat a l'allau ofensiva blaugrana, que ha protagonitzat els millors minuts de tota la temporada. Saviola hauria pogut fer el tercer després d'una gran combinació amb Reiziger, però Calatayud ho ha evitat amb els peus. I en el minut 35 ha arribat el 3 a 0 en ple festival dels homes de Rijkaard. Cocu, amb un impressionant xut des de la frontal, ha fet inútil l'estirada del porter visitant. L'única nota negativa de la primera part per al Barça ha estat la lesió de Puyol, que ha estat substituït per Márquez. A la segona meitat, el guió no ha variat i el Barça ha continuat dominant a plaer davant d'un Màlaga que no ha reaccionat en cap moment. Rijkaard s'ha permès el luxe de reservar Davids, que, en cas d'haver vist una targeta groga, s'hauria perdut el partit al Bernabéu, i ha donat entrada a Iniesta. Ronaldinho ha fet tota una exhibició de màgia i ha mostrat un ampli repertori de jugades espectaculars amb assistències sense mirar, bicicletes i cues de vaca que han delectat el públic del Camp Nou. D'aquí al final del partit, el marcador ja no s'ha mogut, tot i que el Barça ha tingut alguna ocasió més a les botes de Saviola per arrodonir la golejada. Amb aquesta victòria, el Barça recupera la tercera posició de la classificació i queda a set punts del València i el Reial Madrid. Puyol té difícil jugar contra el Madrid Carles Puyol té molt complicada la seva presència, diumenge que ve, contra el Reial Madrid ja que s'ha lesionat en els isquiotibials de la cama esquerra durant la primera part del partit contra el Màlaga. Puyol, que repareixia després d'haver-se perdut els partits contra el Betis, el Vila-real i el Valladolid a causa d'una lesió abdominal, no ha tingut sort i té molt difícil jugar al Bernabéu. Segons el metge del primer equip blaugrana Lluís Til, Puyol té una contractura en els músculs isquiotibials de la cama esquerra i ha xifrat el temps de recuperació entre una setmana i deu dies. Puyol se sotmetrà aquest dilluns a unes proves que determinaran amb exactitud l'abast de la lesió.