Primera

El Barça empata al camp del Llevant (1-1) i es proclama campió de Lliga

El Barça ha certificat el títol de Lliga 2010-2011 amb un empat al camp del Llevant (1-1). En un partit que no passarà a la història, els de Guardiola van aconseguir el punt necessari per segellar matemàticament el títol. El malià Keita, en el minut 27, va avançar els blaugrana, però l'equatorià Caicedo, aprofitant un malentès entre Piqué i Valdés, va empatar abans del descans. Al segon temps, Messi va estar a punt de tornar a avançar el Barça, però la rematada es va estavellar al pal. A banda del títol, la gran notícia del matx va ser la titularitat d'Abidal, que va completar 60 minuts amb un bon nivell físic.

A tres quarts i cinc de deu, el xiulet de Paradas Romero va donar pas a l'eufòria. El Barça de Pep Guardiola ha necessitat trenta-sis jornades per guanyar la tercera Lliga consecutiva i refermar la seva condició de referent futbolístic mundial. La rotllana dels campions va tornar a aparèixer, aquest cop, a València. De futbol, no gaire.

En el minut 27, Keita va donar mitja Lliga al Barça quan va rematar a gol una gran passada de Xavi. Amb el Llevant tancat, entrar des de la segona línia va ser l'única solució per obrir la llauna. Però una errada de Gerard Piqué, que no es va entendre amb Valdés, va permetre a Caicedo empatar el partit abans del descans. A Guardiola no li va fer cap gràcia encaixar un gol d'on no hi havia cap ocasió.

A la segona part, el protagonista va ser Leo Messi, l'únic que va trencar, amb les seves impressionants jugades, el guió d'un partit amb dos equips encantats d'empatar. Messi va rematar al pal en la seva primera meravella i no va marcar de miracle en una segona jugada de luxe. El trofeu Pichichi serà per a Cristiano Ronaldo, però ningú discuteix qui ha estat el millor jugador de la Lliga.