Educació proposa avançar l'inici del curs pels volts del 7 de setembre

El Departament d'Educació proposa que el curs escolar s'avanci una setmana i comenci al voltant del 7 de setembre. Això es compensaria afegint una setmana de vacances, possiblement al febrer, depenent de quan sigui la Setmana Santa. Amb aquests canvis, a més, es voldria eliminar l'horari intensiu. Aquesta és la proposta de nou calendari escolar a Catalunya, que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha presentat al Consell Escolar de Catalunya, per posar-la a debat amb la comunitat educativa.

Actualitzat
La proposta del Departament d'Educació no suposa en cap cas un increment dels dies lectius, sinó que només faria una redistribució dels dies de classe al llarg del curs.

Si es comencés el curs la primera setmana de setembre, els dies de vacances es podrien recuperar a finals de febrer, encara que no se sap la setmana concreta, perquè dependrà de quan sigui Setmana Santa. La proposta de nou calendari escolar a Catalunya s'ha presentat al Consell Escolar de Catalunya, òrgan on està representada la comunitat educativa, que n'haurà d'emetre un dictamen, encara que no és vinculant.

La idea és que aquest canvi de calendari es comenci a aplicar el curs vinent o l'altre. Un cop es consensuï la setmana que les classes s'aturaran al febrer, es mantindrà com a mínim durant tres cursos escolars perquè les famílies puguin planificar-se les vacances. La decisió d'Educació permetrà, segons asseguren, diversificar l'oferta de lleure.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut