Barcelona

La USTEC veu "complicat" que els mestres comencin a treballar a l'agost

Els sindicats de mestres han reaccionat en contra de la proposta d'Educació d'avançar l'inici de les classes al 7 de setembre. El sindicat de mestres USTEC destaca que la proposta és "precipitada" i que començar a treballar el mes d'agost és "molt complicat" per als mestres perquè va en contra de la conciliació laboral i familiar. Mentrestant, CCOO s'ha mostrat menys crític, però ha reclamat que es dediquin prou recursos per garantir l'atenció a l'alumnat els dies no lectius. A més, ha demanat negociar amb tots els professionals implicats.

Actualitzat
La reacció dels sindicats de mestres a la proposta del conseller Maragall ha estat destacar els problemes que provocarà. En aquest sentit, Ricardo Rodilla, de la USTEC, ha qualificat la proposta d'Educació de "precipitada" i diu que caldrà veure com queda quan es debati al Consell Escolar de Catalunya.

En canvi, des de CCOO, han reconegut que hi ha una demanda social d'escurçar els temps de vacances estivals, però han insistit que la nova proposta "pot provocar des del punt de vista de l'atenció de les famílies problemes semblants als que té l'actual calendari". Per això, ha demanat si s'establiran propostes d'activitats a l'alumnat que no pugui ser atès per les famílies o si s'incrementaran els recursos per a l'atenció educativa a l'alumnat en el temps no escolar promovent aquestes espais com a temps educatiu de qualitat i accessible per a tota la ciutadania.
Anar al contingut