Comparativa

Vacances distribuïdes al llarg del curs, una pràctica habitual a molts països europeus

Distribuir les vacances en petits blocs al llarg de l'any és una pràctica molt habitual a la majoria de països europeus, especialment als països del nord d'Europa, on les vacances d'estiu són més curtes, ja que la calor no els afecta com als països mediterranis. Els dies de vacances de Nadal i Setmana Santa no varien gaire d'un país a un altre, però el que sí que canvia és la introducció de períodes vacacionals a la tardor, a l'hivern i a la primavera.

Actualitzat
A Alemanya es fan dues setmanes de festa a finals d'octubre i principis de novembre i, a França, les escoles també tanquen deu dies per aquestes dates. Els alumnes alemanys i francesos tornen a tenir dues setmanes de festa al febrer, el que es coneix per la setmana blanca. I al maig, els alemanys, encara tenen dues setmanes més de vacances, però, això sí, a l'estiu només els queda un mes de festa. Les vacances d'estiu dels francesos són de dos mesos i una setmana.

Tres mesos de vacances a l'estiu, com tenen els alumnes catalans, només passa a Itàlia, Grècia i Portugal, on tampoc fan vacances a la tardor ni al febrer, com fins ara a Catalunya i Espanya.
Anar al contingut