Barcelona

Duran tranquil·litza Convergència i descarta una ruptura de la federació

El líder d'Unió també deixa clar que seria un error presentar-se per separat a unes eleccions catalanes, siguin plebliscitàries o no

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha aprofitat la carta setmanal que adreça a la militància per enviar un missatge tranquil·litzador cap als seus socis de federació de Convergència. I és que ha descartat una ruptura just en la setmana de la crisi oberta amb els seus socis. El dirigent democristià també ha deixat clar que seria un error presentar-se per separat a unes eleccions catalanes, siguin o no plebliscitàries.

Duran assegura que un trencament de la federació hauria beneficiat fa uns anys el PSC i que ara afavoriria Esquerra. I afegeix que això s'ha d'evitar.

A la carta, el líder democristià assegura que està reflexionant sobre la possibilitat d'abandonar la secretaria general de Convergència i Unió, però insisteix que això no té res a veure amb la consulta i que qualsevol decisió que pregui la consultarà amb el president Artur Mas.

Duran també aprofita per demanar a l'estat espanyol que mogui fitxa abans de l'estiu davant les aspiracions de Catalunya. En cas contrari, el líder d'Unió avisa que el xoc de trens no es podrà aturar i "tot rebentarà".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut