Eduard Pujol dona indicacions en una votació de Junts per Catalunya al Parlament
Eduard Pujol dona indicacions en una votació de Junts per Catalunya al Parlament

Discrepàncies a PDeCAT i JxCat per un possible quart candidat a la investidura

Crítiques de membres de JxCat i el PDeCAT a la portaveu Maria Senserrich

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya no descarta cap escenari ni tampoc noves eleccions si no s'aconsegueix investir president abans del 22 de maig. Junts per Catalunya ja ha dit que no forçarà la mesa a desobeir el Tribunal Constitucional i això obre la porta a un nou candidat. El PDeCAT reclama que sigui consensuat, cosa que ha generat malestar en les files del partit i del grup parlamentari.

Dijous, el Parlament aprovarà la reforma de la llei de la presidència amb la intenció de fer una investidura a distància. Una modificació que arriba sense el vistiplau del Consell de Garanties Estatutàries, i que amb tota probabilitat serà recorreguda pel govern espanyol al Constitucional.

L'estratègia de Junts per Catalunya passa per no forçar la mesa del Parlament a la desobediència, alhora que posa de manifest la repressió de l'Estat. Això podria obrir la porta a un pla D, amb un quart nom, tot i que insisteixen que el candidat és Puigdemont, que hi va renunciar temporalment a favor de Jordi Sànchez. El número dos de la llista no ha descartat ser investit.

Des de Junts per Catalunya no renuncien a les eleccions, segons ha explicat Eduard Pujol:

"Les eleccions sempre s'han de contemplar. Si ara digués que no s'han de contemplar sota cap concepte estaria faltant a la veritat perquè és un element molt potent a l'hora de fer política. Si em pregunta en quin escenari em sento més còmode i penso que pot ser més útil per la gent és la formació de govern"

 

 

Des del PdeCAT avisen que en cas de nou candidat, haurà de tenir l'aval més ampli possible, tal com ha dit la nova portaveu del partit Maria Senserrich:

"Els 34 diputats de Junts per Catalunya han d'estar d'acord amb el nom. Són tots diputats. Val el mateix el vot del que anava de número 6 que el del que anava de 28. S'han d'escoltar totes les veus. No es tracta d'un sector o d'uns quants. És un grup parlamentari"

Unes declaracions que han provocat la resposta de militants destacats del partit, com l'alcaldessa de Girona. Marta Madrenas ha dit que Puigdemont és el candidat, o ho serà aquell que ell designi, que rebrà el suport de tot el grup parlamentari. Però també acaba recordant la possibilitat d'unes noves eleccions.


L'exconsellera i vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, també ha reiterar la confiança amb Carles Puigdemont. Demana no atabalar-se:


El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha secundat les paraules de Madrenas, afegint: "Es pot dir més fort, però no més clar. De president, ja en tenim un i ningú no es planteja buscar-li successor pel sol fet que a Espanya no agradi."


En la mateixa línia es manifestava Eduard Pujol, en una entrevista a EFE gravada abans de les declaracions de Senserrich:

"El que tinc molt clar és que Carle sPuigdemont tornarà a ser president d'aquest país. Tandebó sigui abans del dia 22 de maig, però els països - i aquest és un país madur i intel·ligent- quan troben una figura de la força del presdient Puigdemont el que no fan és malmetre-la, el que fan és protegir-la, potenciar-la i aprofitar-la"

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàGovern empresonatPDeCATJxCatERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut