Riera de Rubí (Twitter @ariadnass)

Fortes tempestes arreu del país amb pedregades al Penedès i aiguats al nord-est

Dia de pluges arreu de Catalunya, amb aiguats que han estat forts en alguns casos i pedregades de mida considerable

Redacció/AgènciesActualitzat

Dia de pluges arreu de Catalunya, amb intenses tempestes al centre i al nord-est del país a la tarda.

Els Bombers han atès 241 avisos per les fortes pluges de les 5 de la tarda d'aquest dimecres a les 7 del matí de dijous. Les sortides dels bombers han estat, sobretot, per petites inundacions, caiguda d'arbres i branques i neteja de vies amb pedres.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 182 trucades per 127 incidències relacionades amb les tempestes aquesta nit, les últimes concentrades al Vallès Occidental i al Baix Llobregat. Des de les primeres pluges de dimarts a la nit han rebut gairebé 400 trucades.

A la nit, la tempesta s'ha desplaçat cap a les comarques de Barcelona. Fins a les quatre de la tarda, la majoria de les trucades s'havien fet des del Baix Ebre, el Tarragonès i el Baix Penedès.

El temporal també ha afectat l'aeroport del Prat de Barcelona, on cap a les nou del vespre no s'hi podia aterrar, i ha obligat a desviar una vintena de vols cap a Reus, Girona, València o Alacant.

També s'han produït diversos retards i cancel·lacions,que encara s'arrosseguen aquest dijous.

Un pilot d'un dels vols de Vueling desviats ha penjat a les xarxes socials imatges de com es veia la tempesta des de l'aire:

Els aiguats han provocat a més quatre quilòmetres de retencions a l'AP-7 a l'altura de Girona, en tots dos sentits de la marxa.


Pedregades al Penedès

Al matí, hi ha hagut pedregades al Baix Penedès, amb pedres de mida considerable. La pedregada ha començat entre les 10 i les 11 del matí a alta mar i, quan ha arribat a terra, ha caigut de forma molt irregular.

La forta tempesta ha fregat la costa entre el Tarragonès i el Baix Penedès. Al Vendrell, en funció del barri, han caigut entre 3 i 50 litres per metre quadrat.


Forts aiguats a l'Alt Empordà

Una de les imatges de la jornada ha tingut lloc a Roses, on quatre vaixells han quedat embarrancats a la platja. L'Ajuntament ha informat que no hi ha hagut danys humans, tot i que diferents comerços i habitatges han patit inundacions.

 

Desactivat l'Inuncat des de les set del vespre

Protecció Civil va activar aquest dimarts a la nit el pla Inuncat davant les pluges intenses i el risc d'inundacions previstes per a tot el territori, particularment a les comarques del litoral i el prelitoral central.

Passades les set del vespre s'ha desactivat l'alerta del pla Inuncat:


Pluges torrencials a Olot

Un dels punts on més aigua ha caigut aquest dimecres a la tarda ha estat a Olot, on les plues torrencials han deixat prop de 100 litres per metre quadrat. De fet, el partit que havien de disputar el conjunt de la Garrotxa i el Barça Atlètic ha quedat suspès per l'estat del terreny de joc.

Aquestes són algunes de les imatges que ens estan deixant les tempestes i els aiguats arreu del país.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut